Ο κ. Παπακωνσταντίνου ενώπιον των ευθυνών του

  • Πόσο επικίνδυνος είναι τελικά για την χώρα ο κύριος Παπακωνσταντίνου;
Οι δηλώσεις του Μανώλη Κοντοπυράκη, πρώην Γενικού Γραμματέα της Στατιστικής Υπηρεσίας, σχετικά με τους χειρισμούς του κ. υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου στο θέμα του ελλείμματος, θέτουν ένα τεράστιο ηθικό και πολιτικό ζήτημα και δεν πρέπει να περάσουν έτσι.
Απορώ που μέχρι αυτή την ώρα, ο λαλίστατος κατά τα άλλα, κ. Παπακωνσταντίνου δεν βγήκε να διαψεύσει τον Κοντοπυράκη!
(Ο κ. Κοντοπυράκης είναι διακεκριμένος πανεπιστημιακός δάσκαλος, έντιμος άνθρωπος, πατριώτης και γνωστός στην ομογένεια της Αμερικής. Το θεωρώ βέβαιο ότι λέει την αλήθεια).
Από εκεί και πέρα, τίθενται ορισμένα σοβαρά ζητήματα, στα οποία καλόν είναι, για την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος της χώρας, να απαντήσει ο πολυπράγμων Υπουργός Οικονομικών:
- Κατά την περίοδο διακυβέρνησης Σημίτη, υπήρξε σύμβουλός του, Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών με διευρυμένες αρμοδιότητες. Έχει υποχρέωση, επομένως, να δώσει εξηγήσεις για τις περίφημες συμφωνίες με την Goldman Sachs για την «μείωση του ελλείμματος» και τα στοιχεία που απεστάλησαν στην Ε.Ε. Πόσο μάλλον που σήμερα η ΕΕ μας απάντησε ότι η εξήγηση που δώσαμε για τα SWAPS είναι «ελλιπής»
- Διετέλεσε, επίσης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΤΕ, (κάποιοι διατείνονται ως το «μάτι του Υπουργείου Οικονομικών»), οπότε, σε κάθε περίπτωση, πρέπει να μας εξηγήσει για τις περίφημες συμφωνίες με τη Siemens. Είχε αντίθετη άποψη;
- Στην υπόθεση Βατοπεδίου, ο κ. Παπακωνσταντίνου, είχε επίσης συνάντηση με τον επιχειρηματία κ. Πάπιστα, (θυμάστε το ρόλο του) στα Γραφεία του ΠΑΣΟΚ, υπό την ιδιότητα του Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Μια συνάντηση για την οποία ουδέποτε έδωσε πειστικές απαντήσεις. Αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι εκείνη η συνάντηση έγινε ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η «σκανδαλολογία» για το Βατοπέδι και τα ΜΜΕ ζητούσαν καθημερινά την παραίτηση και ενός υπουργού της Ν.Δ.
- Ο κ. Παπακωνσταντίνου απεδείχθη αφερέγγυος και αναξιόπιστος, όταν παραμονές Ευρωεκλογών μας διαβεβαίωνε ότι θα παραμείνει στην Ευρωβουλή (το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξής του στο MEGA κυκλοφορεί στο διαδίκτυο). Όταν μας έλεγε τόσο ωμά και κραυγαλέα ψέματα, γιατί να πιστέψουμε ότι τώρα μας λέει αλήθεια για το έλλειμμα;
- Ο κ. Παπακωνσταντίνου, διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στην εξαπάτηση του ελληνικού λαού στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου όταν μας μιλούσε για το ανύπαρκτο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και μας καθησύχαζε υποσχόμενος αυξήσεις «στο ύψος του πληθωρισμού» και αποκλείοντας κατηγορηματικά την αύξηση του ΦΠΑ.
- Ο κ. Παπακωνσταντίνου, όπως αποκαλύπτει ο κ. Κοντοπυράκης, «φούσκωσε» τα στοιχεία για το έλλειμμα και με τον τρόπο αυτό εξέθεσε τη χώρα διεθνώς και την παρέδωσε βορά στα νύχια των κερδοσκόπων. Είναι υπεύθυνος για την άνοδο των spreads και για το αυξημένο κόστος δανεισμού της χώρας.
- Με τις πρόσφατες δηλώσεις του περί «Τιτανικού» επιδείνωσε μια ήδη βεβαρυμμένη κατάσταση
Για όλα αυτά η Αντιπολίτευση πρέπει να υποβάλλει πρόταση μομφής κατά του υπουργού οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος να θυμίσουμε δεν είναι βουλευτής.
Πηγή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!