Αρχική » Επικαιρότητα » Σε κρίσιμη καμπή το Κυπριακό τονίζει ο Αντ. Σαμαράς

Σε κρίσιμη καμπή το Κυπριακό τονίζει ο Αντ. Σαμαράς

Από Editor | Δευτ. 22 Φεβ 2010, 13:37 στην/στις κατηγορίες Επικαιρότητα.

Κρίσιμη χαρακτήρισε τη φάση των διαπραγματεύσεων που βρίσκεται το Κυπριακό ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Εξερχόμενος του προεδρικού μεγάρου, ο Αντ. Σαμαράς ανέφερε ότι ενημερώθηκε διεξοδικά και αναλυτικά από τον Κύπριο πρόεδρο για τις εξελίξεις στο κυπριακό και την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Τόνισε ότι «απαιτείται συστράτευση και ομοψυχία για να πετύχουμε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση με σεβασμό ταυτόχρονα στο ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Και συμπλήρωσε: “Συμβάλουμε και εμείς με απόψεις, θέσεις και παρατηρήσεις”.

Αναφοριοκά με τα ζητήματα της εκ περιτροπής προεδρίας και της σταθμισμένης ψήφου, ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε ότι δεν θα ήθελε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Σχετικά με το ενμδεχόμενο συνάντησης με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, ο Αντ. Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο πρόγραμμα του.

Τον πρόεδρο της ΝΔ συνόδευαν στο προεδρικό μέγαρο της Κύπρου ο πρέσβης της Ελλάδος Βασίλης Παπακωνσταντίνου, οι βουλευτές Δημήτρης Αβραμόπουλος, Πάνος Παναγιωτόπουλος και οι κύριοι Κ. Αρβανιτόπουλος και Στ. Παπασταύρου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!