18 Μαρτίου 2010

Ο πανωλεθρίαμβος του Γιώργου...

  • Πολιτική στήριξη και μόνον παρείχε στον Γ. Παπανδρέου. ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζ. Μπαρόζο, κατά τη συνάντηση στις Βρυξέλλες
Στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό, ο κ. Μπαρόζο, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ψυχρός και συγκρατημένος, επαναλαμβάνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει τις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση και συνεργάζεται στενά με τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης για να φτιάξει έναν μηχανισμό βοήθειας και να τον ενεργοποιήσει, εφόσον χρειαστεί.
Ο κ. Μπαρόζο, αναφερόμενος στο ζήτημα της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα επισήμανε πως «θα υπάρξει βοήθεια, αν υπάρξει ανάγκη, αλλά ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι αυτό δεν είναι αναγκαίο αυτή τη στιγμή».
«Γνωρίζω», συνέχισε ο πρόεδρος της Κομισιόν, «ότι ο πρωθυπουργός εργάζεται νυχθημερόν για να βελτιώσει την κατάσταση. ‘Εχω μεγάλη συμπάθεια στη χώρα σας, στον πολιτισμό της και η Κομισιόν θα είναι δίπλα σας».
«Θέλω να σ΄ ευχαριστήσω για τις προσπάθειες του κάνεις» τόνισε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Κομισιόν. «Το πρόγραμμα σταθερότητας προτρέχει του ευρωπαϊκού χρονοδιαγράμματος». Σε ό,τι αφορά στο μηχανισμό στήριξης, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι όλες οι δυνατότητες παραμένουν ανοικτές, αν χρειαστεί, πρόσθεσε όμως ότι η Ελλάδα περιμένει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωζώνη «μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτήν την πιθανότητα», και ότι αυτό είναι «η καλύτερη εναλλακτική λύση» και παράλληλα μία ευκαιρία για την Ευρώπη και την Ευρωζώνη να προχωρήσει
Εξάλλου ο κ. Παπανδρέου ” διεμήνυσε από τις Βρυξέλλες ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να βγει από την ΟΝΕ , απαντώντας έτσι στις σκληρές δηλώσεις της Αγκελα Μέρκελ, η οποία τάχθηκε υπέρ της δυνατότητας ” εξαίρεσης μιας χώρας από την ευρώζώνη” . Ο έλληνας πρωθυπουργός, ξεκαθάρισε ότι η πιθανότητα να βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη είναι μηδενική, όχι για νομικούς λόγους, αλλά επειδή εφαρμόζει ένα αξιόπιστο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης. Άφησε όμως για άλλη μια φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΔΝΤ, αν – όπως τόνισε- τα επιτόκια δανεισμού παραμείνουν σε “παράλογα” επίπεδα με συνέπεια να χάνεται το όφελος από τις θυσίες των ελλήνων πολιτών.
Tόνισε μάλιστα ότι το ζήτημα δεν είναι μόνο οικονομικό, αλλά και ηθικό. “Θα επιθυμούσαμε ευρωπαϊκή λύση, όμως δεν αποκλείουμε καμία επιλογή, για παν ενδεχόμενο” επεσήμανε ο πρωθυπουργός για να προσθέσει με νόημα ότι η Ελλάδα όχι μόνο έχει εκπληρώσει πλήρως τις υποχρεώσεις της αλλά έχει κάνει πολλά περισσότερα. “Είμαστε μπροστά από το χρονοδιάγραμμα” είπε χαρακτηριστικά...
Τώρα τι άλλο ταξίδι μένει; Θα πρέπει να μείνει στην Ελλάδα για πάνω από δύο μέρες συνεχόμενα; Ωιμέ! Κακή του τύχη! Και δική μας!
Πηγή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!