ΒΛΑΣΣΗΣ ΜΑΡΑΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ο ΒΛΑΣΣΗΣ ΜΑΡΑΣ

ΑΤΥΧΟΣ, ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ, ΝΙΚΗΤΗΣ

Άρθρο του υπ.Βουλευτή της Ν.Δ.Κορινθίας Στέλιου Μάρκελλου

Facebook, www.steliosmarkellos.gr

Βλάσσης Μάρας απ το δικό μας Βασιλικό Κορινθίας : Πέντε φορές πρωταθλητής Ευρώπης. Δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής. Ένας αθλητής–ασκητής. Γήινος. Οι χαμηλοί του τόνοι είναι τρόπος ζωής. Από την ελεγχόμενη εσωστρέφειά του αντλεί δύναμη. Συνδυάζει τη γοητεία του μεγάλου αθλητή, με τον χαρακτήρα του ανθρώπου του καθημερινού μόχθου. Γυμναστής στο μονόζυγο ο Βλάσσης, καμαρώνει με το 5ο του χρυσό μετάλλιο σε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Οι επιτυχίες του είναι αποτέλεσμα μιας πολύ σκληρής δουλειάς, που λίγοι μπορούν αληθινά να εκτιμήσουν. Πολυετής η αγωνία του να κρατηθεί όρθιος. Στητός. Το κουράγιο, η υπομονή, η ελπίδα και το πείσμα του, τρέφονται απ την ιδέα της ανωτερότητας. Απ την απύθμενη προσπάθεια κατά της μετριότητας. Για τον κόσμο της γυμναστικής, είναι μια απόλαυση ο Βλάσσης. Ο,τι πιο θεαματικό έβγαλε ποτέ η γυμναστική μας.

Στην ανηφορική του πορεία, γνωρίζει δύο απογοητεύσεις. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 μένει εκτός τελικού στο αγαπημένο του μονόζυγο. Στο Πεκίνο, τέσσερα χρόνια αργότερα, μένει εκτός αγώνων για ολόκληρο σχεδόν το 2007. Δεν τα παρατάει όμως. Η πίκρα παραμερίζεται. Ανοίγει ο δρόμος στο πείσμα και στην πίστη της δικαίωσης. Ο Μάρας, ξέρει πάντα πως αξίζει. Αξιώνει όλο και πιο καινούργια αποτελέσματα. Απορρίπτει τις εύκολες λύσεις. Τολμά να αγνοεί τις συντεταγμένες της εποχής. Τον Απρίλιο του 2009 κατακτά το 4ο χρυσό μετάλλιό του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μιλάνου. Και την Κυριακή στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας, φθάνει τα 5 χρυσά σε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Πράγμα, που στο μονόζυγο, δεν έχει πετύχει κανείς Ευρωπαίος αθλητής. Ο Μάρας δεν είναι απλά στο μονόζυγο ο καλύτερος στην Ευρώπη των καιρών μας. Αλλά ο καλύτερος όλων των εποχών χωρίς αμφιβολία!

Βλέπουμε όλοι μας τον Μάρα με το χρυσό πανευρωπαϊκό μετάλλιο στο στήθος. Θαυμάζουμε το χαμόγελό του. Τη σιγουριά του. Τη δύναμή του να φτάνει στην κορυφή, έπειτα από σκληρά χτυπήματα της μοίρας. Σε μια Ελλάδα, που καταρρέει μπροστά στον φόβο του αύριο, ο Μάρας είναι ένα σύμβολο αισιοδοξίας. Συνιστά την εικόνα μιας Ελλάδας, που δεν φοβάται. Μιας Ελλάδας, που έχουμε ξεχάσει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!