ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΝΑΠΝΟΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ

Μας σπρώχνουν προς τον γκρεμό

Bookmark and Share

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
Δραματικές ώρες διέρχεται πλέον η χώρα. Μόνο πολιτικές κινήσεις εκ μέρους της γερμανικής κυβέρνησης μπορούν να αποτρέψουν τη χρεοκοπία της Ελλάδας, η οποία βρίσκεται πλέον προ των πυλών ως αποτέλεσμα των συνδυασμένων λυσσωδών ανθελληνικών επιθέσεων εκ μέρους ακριβώς του γερμανικού πολιτικού κατεστημένου και των γερμανικών μέσων ενημέρωσης, σε συνδυασμό φυσικά με τα αδίστακτα παιχνίδια των διεθνών κερδοσκόπων που ενθαρρύνονται από την επαίσχυντη στάση του Βερολίνου.
Αργά χθες το απόγευμα φαινόταν να έχουν ήδη σπρώξει την Ελλάδα στον γκρεμό της χρεοκοπίας, αλλά το βράδυ η κατάσταση έδειχνε σημεία βελτίωσης. Υπήρχαν ενδείξεις ότι η γερμανική κυβέρνηση άρχιζε να συνειδητοποιεί τις ευρύτερες καταστροφικές επιπτώσεις σε ολόκληρη την Ευρωζώνη και την ΕΕ που έχει η ολέθρια, βαθύτατα εθνικιστική και ιδιοτελής πολιτική της απέναντι στη χώρα μας.

Η απολύτως αναγκαία από πολιτική σκοπιά δήλωση του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που έγινε χτες το βράδυ ότι η Ελλάδα αποκλείεται να χρεοκοπήσει συνιστά το πρώτο ανάχωμα στην τρελή κούρσα προς την καταστροφή. Δεν αρκεί όμως για να αποτρέψει το μοιραίο. Πρέπει να συνοδευτεί σήμερα από ανακοινώσεις για γρήγορη και συγκεκριμένη παροχή των ποσών των ευρωπαϊκών δανείων στην Ελλάδα, ώστε να καταστεί εξόφθαλμη η πλήρης απεξάρτηση της χώρας μας για ικανό χρονικό διάστημα από την ανάγκη δανεισμού από τους κερδοσκόπους και τους μηχανισμούς τους.

Διαφορετικά, τα βαμπίρ του κερδοσκοπικού χρηματοπιστωτικού συστήματος που αναστήθηκαν με τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ και δολάρια που έθεσαν στη διάθεσή τους οι κυβερνήσεις της ΕΕ και των ΗΠΑ, επικουρούμενα από τους «αναιδείς» και «αναίσχυντους» (όπως τους χαρακτήρισε χθες σημαίνων ευρωπαϊκός παράγων) απατεώνες των διεθνών οίκων αξιολόγησης, θα επιχειρήσουν να «κατασπαράξουν» κι άλλες χώρες της Ευρωζώνης, με πρώτη την Πορτογαλία και στη συνέχεια την Ισπανία και την Ιταλία, οδηγώντας στην κατάρρευση του ευρώ.

Ηγερμανική κυβέρνηση έχει παγιδευτεί στη μυωπική πολιτική της. Επεδίωξε η Μέρκελ τον πλήρη εξευτελισμό της Ελλάδας, δίνοντας τη δυνατότητα σε άλλους κορυφαίους πολιτικούς του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού να ζητούν ευθέως τη χρεοκοπία της Ελλάδας, ακόμη και την αποβολή της από την Ευρωζώνη, παρόλο που αυτό είναι αδύνατον να γίνει βάσει των συνθηκών δημιουργίας της.

Στόχος της ήταν και παραμένει να κάνει την Ελλάδα παράδειγμα προς αποφυγήν για όλα τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη, ώστε να δουν τι τα περιμένει, αν δεν υπακούουν στις γερμανικές απαιτήσεις περί δημοσιονομικής πειθαρχίας. Οπως δηλαδή τα ναζιστικά στρατεύματα των Γερμανών έμπαιναν επί Κατοχής στις ελληνικές πόλεις και εκτελούσαν ορισμένα εξέχοντα μέλη της τοπικής κοινωνίας (όταν φυσικά δεν έκαιγαν και δεν ρήμαζαν τα πάντα, όπως π.χ. στα Καλάβρυτα ή στο Δίστομο) προκειμένου να τρομοκρατήσουν ολόκληρο τον πληθυσμό, έτσι και σήμερα η Μέρκελ εκφράζει την ίδια λογική με άλλα μέσα.

Ηπολιτική αυτή όμως αφύπνισε τόσο επιθετικές δυνάμεις μέσα στο ίδιο το πολιτικό στρατόπεδο της εθνικιστικής γερμανικής Δεξιάς, ώστε όταν η Μέρκελ και ο Σόιμπλε συνειδητοποίησαν ότι το είχαν παρακάνει και αποπειράθηκαν να περάσουν «στη ζούλα» από τη Βουλή το νομοσχέδιο για τη βοήθεια προς την Ελλάδα ως «τσόντα» σε άσχετο άλλο νομοσχέδιο για να περιορίσουν τις αντιδράσεις, τους σταμάτησαν όχι μόνο οι καιροσκόποι «σύντροφοι» του Γ. Παπανδρέου, οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες, αλλά και στελέχη του δεξιού κυβερνητικού συνασπισμού, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου της Βουλής!

Μέσα στο κλίμα αυτό, κατά τις δημοσκοπήσεις το 68% των Γερμανών τάσσεται εναντίον κάθε βοήθειας προς την Ελλάδα και μόνο το 26% υπέρ...

Επιθέσεις
Θέλουν με πάθος να πτωχεύσουμε

Θηριώδης είναι η επιμονή του γερμανικού Τύπου υπέρ της πτώχευσης της Ελλάδας. «Τάφος δισεκατομμυρίων η Αθήνα» κατά το περιοδικό «Σπίγκελ» που πρόσκειται περισσότερο προς τους σοσιαλδημοκράτες. «Πορεία χρεοκοπίας» ο τίτλος κύριου άρθρου της δεξιάς εφημερίδας «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε», η οποία διακηρύσσει: «Το μήνυμα των πιστωτικών αγορών είναι μονοσήμαντο. Επίκειται σχεδόν σίγουρα για την Ελλάδα μια αναδιάρθρωση του χρέους της - δηλαδή η κρατική χρεοκοπία, αν το εκφράσουμε λιγότερο κομψά». Η εφημερίδα επικρίνει μάλιστα σφοδρότατα την καγκελάριο Μέρκελ επειδή «σήμερα θεωρεί πλέον τη νομισματική ένωση αδιανόητη χωρίς την Ελλάδα»!
ΕΘΝΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!