ΑΠΕΛΙΣΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Το κλίμα είναι πολύ βαρύ στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ και για το λόγο αυτό ο Γ. Παπανδρέου επιχειρεί με δύο κινήσεις να προλάβει τα χειρότερα:

1. Η πρώτη κίνηση έχει να κάνει με τη στροφή στην καθημερινότητα και με προσπάθεια να φουλάρουν οι μηχανές. Την Τρίτη συγκαλείται υπουργικό συμβούλιο με θέμα τον Καλλικράτη, ένα θέμα που θα προκαλέσει σίγουρα αντιδράσεις. Εκεί ο πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει προς των ευθυνών τους υπουργούς, θα τους ζητήσει περισσότερη δουλειά και περικοπές από παντού ενώ θα βγάλει την «κόκκινη κάρτα» σε ορισμένους με φόντο έναν πιθανό ανασχηματισμό το Μάιο.

2. Η δεύτερη κίνηση θα έχει να κάνει με το επικοινωνιακό κομμάτι. Επίθεση στη ΝΔ για τα προηγούμενα χρόνια, ίσως και νέα εξεταστική, «αποκαλύψεις» για μια σειρά από σκάνδαλα όπως της Siemens, μπαράζ συνεντεύξεων και δηλώσεων στελεχών ότι το ΔΝΤ δεν είναι… δαίμονας όπως είπε και ο Στρος Καν. Επίσης, επικοινωνιακή διαχείριση θεμάτων όπως οι περικοπές οι οποίες θα πασπαλιστούν με ολίγο εθνικό καθήκον, θυσίες και άλλα τέτοια απίστευτα που δεν γεμίζουν στομάχια αλλά μόνο αυτιά.

Έτσι θα προσπαθήσει ο πρωθυπουργός να σπρώξει το χρόνο μέχρι τα μέσα Μαΐου οπότε και θα γίνει η πρώτη εκταμίευση από το δάνειο των 40-45 δις ευρώ.

Υπάρχει και το καλό σενάριο να μη ληφθούν επιπλέον μέτρα στο δημόσιο και περικοπές στον ιδιωτικό τομέα. Όλα να πάνε το 2011 απλά τους επόμενους μήνες να πουληθούν τα ασημικά, όπως ακίνητα και εταιρείες ενώ θα κλείσουν δεκάδες οργανισμοί και θα απολυθούν χιλιάδες υπάλληλοι.

Οι πληροφορίες που έρχονται κάνουν λόγο για ανακοίνωση τον Ιούνιο, με την εαρινή έκθεση της Κομισιόν, της παράτασης για ένα ακόμη χρόνο (από 3 σε 4 χρόνια) της προθεσμίας για μείωση του ελλείμματος κάτω από 3%. Αυτό πρακτικά δεν βοηθά τον κόσμο διότι θα δημιουργηθεί ένα τετραετές πρόγραμμα σταθερότητας (η ανάπτυξη μας άφησε χρόνους), επομένως σκληρή λιτότητα για άλλα 3,5 χρόνια και βάλε.

  • Share/Bookmark

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!