ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

«Η Αθήνα ανακοινώνει κατασκευή τζαμιού στην Αθήνα, πριν πάει ο Ερντογάν»






Απόλυτη σύνδεση της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Αθήνα, στις 14 και 15 Μαίου 2010, με την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να κατασκευάσει μουσουλμανικό τέμενος στην Αθήνα, κάνουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Στα δημοσιεύματα αναφέρεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής ανακοίνωσε ότι η κατασκευή του τζαμιού θα υλοποιηθεί σύντομα.

«Στην συνοικία Βοτανικό της ελληνικής πρωτεύουσας θα κατασκευαστεί το τζαμί σε χώρο που ανήκει στις ελληνικές ναυτικές δυνάμεις και θα είναι χωρητικότητας 500 ατόμων. Για το σκοπό αυτό ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος θα ηγηθεί επταμελούς επιτροπής για τη δημιουργία του» σημειώνει χαρακτηριστικά το τουρκικό δημοσίευμα.

Τα απαραίτητα κεφάλαια για την κατασκευή του τζαμιού στην Αθήνα θα προέρχονται από το ελληνικό κράτος και οποιαδήποτε χορηγήσεις ξένων κυβερνήσεων ή ιδιωτικών μουσουλμανικών οργανισμών θα διατεθούν για τη δημιουργία θρησκευτικής βιβλιοθήκης.

Το δημοσίευμα προσθέτει ότι ήταν αναγκαία η κατασκευή του μουσουλμανικού τεμένους γιατί οι χιλιάδες μουσουλμάνοι που ζουν στην Αθήνα εκτελούσαν τις θρησκευτικές τους υποχρεώσεις σε οικίες και καταστήματα.

Παλαιότερα, επισημαίνεται, είχε αντιδράσει, στη δημιουργία λατρευτικού μουσουλμανικού χώρου, η ελληνική εκκλησία και το έργο είχε ανασταλεί.

Ο Ερντογάν, υπογραμμίζεται στο τουρκικό κείμενο, είχε θέσει στην ελληνική κυβέρνηση το ζήτημα της οικοδόμησης του τζαμιού στην Αθήνα.


Ο Ερντογάν δεν θα πάει στη Θράκη

Στο δημοσίευμα αναφέρεται, ακόμη, ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός στη διάρκεια της επίσκεψή του στην Ελλάδα δεν θα μεταβεί στη Θράκη, όπως τόνισε ο έλληνας πρωθυπουργός σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!