ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΣΑ ΜΜΕ

Γίναμε διεθνώς ρεζίλι

Τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν στην χώρα μας με την υπόθεση της κας Γκερέκου έγιναν κύριο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ.
Οι «Financial Times» αναδεικνύουν σε πρώτο θέμα των ημερών το γεγονός ότι η υφυπουργός παραιτήθηκε επειδή ο σύζυγός της είναι ….φοροφυγάς!

Και μαζί με την έγκυρη εφημερίδα και πολλά άλλα διεθνή ΜΜΕ μας «ξεμπροστιάζουν» χαιρέκακα. Με το θέμα ασχολήθηκαν χθες το «Spiegel», ο «Independent», το Κανάλι 4 της γαλλικής τηλεόρασης, ενώ ο απόηχος έφθασε μέχρι και τη μακρινή Φινλανδία.

Το θέμα αναδείχτηκε «λαβράκι» και για τις σατιρικές εκπομπές. Δεν ήταν λίγες αυτές που παρουσίαζαν ανά τον κόσμο τον κ. Παπανδρέου σε ρόλο …..επιθεωρητή Κλουζώ να κυνηγά τον φοροφυγά …ροζ πάνθηρα!

Ακόμη και στους διαδρόμους των Βρυξελλών -όπου συνεδρίαζε το Eurogroup- έγιναν κάποιες συναντήσεις γύρω από το θέμα αυτό, με το ερώτημα των ξένων για το πόσο ειλικρινής και αποφασισμένη είναι η κυβέρνηση να βάλει τον δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων (δηλαδή στη φοροδιαφυγή) και να εγκαταλείψει τις μεγαλόστομες διακηρύξεις.

Για μία ακόμη φορά ο υπουργός Οικονομικών κ.Γ. Παπακωνσταντίνου και η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ είναι έκθετοι. Γιατί το γνώριζαν και …το απέκρυπταν! Αυτό είναι βέβαιο!

Ο εξ απορρήτων και της απολύτου εμπιστοσύνης του υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου, διευθυντής Κρατικών Εσόδων (της Διεύθυνσης Δ16, όπως ονομάζεται) κ. Γ. Χατζάκης, είναι το ίδιο πρόσωπο που λόγω ικανοτήτων και γνώσης, όπως λέγεται στους διαδρόμους του υπουργείου, μετείχε στην Επιτροπή που τον Σεπτέμβριο του 2009 επί κυβερνήσεως της ΝΔ, απέρριψε την αίτηση του κ. Βοσκόπουλου για διαγραφή των χρεών του, αφού είχαν εξαντληθεί όλες οι δικονομικές προθεσμίες και είχαν απορριφθεί όλες οι προσφυγές.

Το ότι το γνώριζε λοιπόν ο υπουργός Οικονομικών κ.Γ. Παπακωνσταντίνου εδώ και 7 μήνες είναι πλέον πασιφανές! Οι ευθύνες για τη μη είσπραξη της τερατώδους αυτής οφειλής εγγίζουν προσωπικά τον ίδιο.

Αλλά και η κυβέρνηση με τα «καθαρά χέρια», όπως θέλει να τη χαρακτηρίζει ο κ.Γ. Παπανδρέου, θα έπρεπε να μην δώσει στην κ. Γκερέκου υπουργική καρέκλα. Γιατί η υπόθεση αυτή ήταν γνωστή σ`όλους και πολλές φορές είχε απασχολήσει τον Τύπο (εκδικάσεις ). Είναι πλέον όλοι έκθετοι. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.

Το πλήγμα που δέχθηκε η χώρα μας είναι τεράστιο. Δεν είναι δυνατόν να έχει αξιοπιστία μια χώρα της οποίας η ίδια η κυβέρνηση δεν μπορεί να ελέγξει τα του οίκου της.

Ουδείς πλέον μπορεί να δώσει συγχωροχάρτι σε μια κυβέρνηση που για μία ακόμη φορά «λεκιάζει» διεθνώς το όνομα της χώρας μας.

Ουδείς πλέον μπορεί να δώσει συγχωροχάρτι σε μια κυβέρνηση που διεκδικεί για τον εαυτό της τον ρόλο του δημοσίου εισαγγελέα έναντι των πάντων, αλλά όπως αποδεικνύεται ….κάποιοι φάκελοι που αφορούν τα του οίκου της καταχωνιάζονται σε βαθιά και σκοτεινά συρτάρια.

Ουδείς πλέον μπορεί να δώσει συγχωροχάρτι σε μια κυβέρνηση που ενώ εφορμά με την πολιτική της σε οικονομική αφαίμαξη των ελληνικών νοικοκυριών, την ίδια ώρα στερεί από τον κρατικό κορβανά εκατομμύρια ευρώ προς χάριν των υπουργικών μελών της.

Ουδείς πλέον μπορεί να δώσει συγχωροχάρτι σε μια κυβέρνηση εκτός …..των ψευδεπίγραφων δημοσκοπήσεων !

http:politis

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!