ΚΟΣΟΒΟ


ΣΥΝΕΛΦΘΗ Ο BAJRAM ASLLANI

Στην περιοχή Kosovska Mitrovica, συνελήφθη ο Κοσοβάρος Αλβανός, BAJRAM ASLLANI, γνωστός ως «EBU HATAB», ο οποίος κατηγορείται από τις ΗΠΑ για σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων. Ο ASLLANI συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Μονάδα της «Αστυνομικής Υπηρεσίας του Κοσόβου», υπό την εποπτεία Εισαγγελέα της «EULEX», μετά από ένταλμα σύλληψης και αίτημα έκδοσης στις ΗΠΑ, που υπέβαλαν οι αμερικανικές Αρχές στο Κόσοβο.

Η Εισαγγελία της Β. Καρολίνας ανακοίνωσε ότι ο 29χρονος ASLLANI κατηγορείται πως προετοίμαζε τη διεξαγωγή τρομοκρατικών ενεργειών στο Κόσοβο. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ο κατηγορούμενος ζητούσε χρήματα από πολίτες στις ΗΠΑ, για να αγοράσει οικόπεδο στο Κόσοβο και να οικοδομήσει Βάση, στην οποία θα αποθηκεύονταν όπλα και πυρομαχικά με σκοπό τις τρομοκρατικές δραστηριότητες. Ο ίδιος κατηγορείται, επίσης, για αποστολή προπαγανδιστικού υλικού σε Αμερικανό, ο οποίος έπρεπε να το μεταφράσει και να το χρησιμοποιήσει για τη στρατολόγηση άλλων ατόμων.

Το «AP» αναφέρει ότι ο ASLLANI έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για τρομοκρατική δράση. Το 2007 είχε συλληφθεί στο Κόσοβο και είχε αφεθεί ελεύθερος, ενώ, οι σερβικές Αρχές τον καταδίκασαν ερήμην, το 2009, σε 8 χρόνια φυλάκιση, μαζί με άλλα 8 άτομα, για συμμετοχή σε σχεδιασμό τρομοκρατικών ενεργειών. http:spynews

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!