ΣΚΟΠΙΑ

Παγκόσμιο ρεκόρ ανεργίας: 65,2% του συνολικού πληθυσμού!



Ιούνιος 25, 2010

Παγκόσμιο ρεκόρ ανεργίας έχει καταγραφεί στα Σκόπια , με μια κυβέρνηση που αποσιωπά την πραγματικότητα και δε διστάζει να παραπλανά το λαό μιλώντας για ανάπτυξη!

«Συντριπτικά στοιχεία για την οικονομία της πΓΔΜ, έδειξε η οικονομική ανάλυση στις 24/6, στην online ενημέρωση της Wall Street. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη, στην χώρα υπάρχουν πάνω από 1.100.000 ανέργους ηλικίας άνω των 14 ετών, δηλαδή το 65,2 % του συνολικού πληθυσμού», σημειώνει η σκοπιανή τηλεόραση ‘Άλφα ΤΒ’.

Στην πρώτη πεντάδα των κρατών με υψηλότερους δείκτες ανεργίας είναι η πΓΔΜ και ακολουθούν: η Αρμενία, η Αλγερία, η Δυτική Όχθη της Λωρίδας της Γάζας και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Σύμφωνα με τους διεθνείς αναλυτές οι αιτία του υψηλού δείκτη ανεργίας στα Σκόπια είναι οι εθνοτικές συγκρούσεις που έφεραν στη χώρα στο χείλος του εμφυλίου πολέμου. Η χώρα, σημειώνει το δημοσίευμα, κατάφερε να αποφύγει την τελική σύγκρουση αλλά τώρα υποφέρει από την αυξανόμενη ανεργία.

«Ενώ η ανεργία στη χώρα αυξάνει από μήνα σε μήνα, τα Σκοπιανά Συνδικάτα, επινοούν μέτρα ώστε να βοηθήσουν τους εργαζόμενους να διατηρήσουν την εργασία τους», αναφέρει η Άλφα ΤΒ και επισημαίνει την αδράνεια και τα ψεύδη της σκοπιανής κυβέρνησης:

«Σύμφωνα με την ανάλυση της παγκόσμιας οικονομίας η κατάσταση θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο. Ενώ τα κυβερνητικά δεδομένα μόνο για το πρώτο τρίμηνο του 2010 παρουσιάζουν 9.000 νέους ανέργους, σε ένα συνολικό αριθμό που είναι κοντά στις 310.000 άτομα. Αν και οι αριθμοί των ανέργων ανεβαίνουν ραγδαία, παρατηρείται η απουσία προτάσεων για την πρόληψη της αυξανόμενης ανεργίας καθώς η κυβέρνηση ανακοινώνει …αισιόδοξη για ανάκαμψη της οικονομίας»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!