SOROS


Η Γερμανία... οδηγεί την Ευρώπη στην καταστροφή



Η δημοσιονομική πολιτική της Γερμανίας θέτει σε κίνδυνο τη νομισματικής ένωση της Ευρώπης, εκτιμά ο πασίγνωστος δισεκατομμυριούχος επενδυτής George Soros, γνωστός για τις κερδοσκοπικές του κινήσεις στις αγορές χρήματος.

«Η γερμανική πολιτική αποτελεί κίνδυνο για την Ευρώπη, ενώ θα μπορούσε να καταστρέψει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα», δήλωσε ο George Soros στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit, συμπληρώνοντας ότι η κατάρρευση του ευρώ δεν μπορεί να αποκλειστεί.

«Στην περίπτωση που οι Γερμανοί δεν αλλάξουν την πολιτική τους, η έξοδός τους από την Ευρωζώνη θα έκανε καλό στα υπόλοιπα μέλη της Ευρώπης», πρόσθεσε ο Soros.

Ο Soros συνέχισε λέγοντας πως αυτή τη στιγμή οι Γερμανοί παρασύρουν τους Ευρωπαίους γείτονες στον αποπληθωρισμό, γεγονός που απειλεί με μακρά περίοδο στασιμότητας. «Και αυτό οδηγεί σε εθνικισμό, κοινωνική αναταραχή και ξενοφοβία. Ακόμη και η δημοκρατία θα μπορούσε να κινδυνέψει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο Soros υποστήριξε ότι η Γερμανία είναι απομονωμένη σε παγκόσμιο επίπεδο και έθεσε το ερώτημα: «Γιατί δεν αφήνουν τους μισθούς τους να αυξηθούν; Αυτό θα βοηθούσε τις υπόλοιπες χώρες-κράτη της Ευρώπης να ανακάμψουν».

http:capital

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!