ΚΥΠΡΟΣ

Η Αγγλική Σχολή Λευκωσίας, στρατηγείο επιχείρησης αφελληνισμού της Κύπρου

Rate This
Quantcast

Όταν οι Βρετανοί, το 1878, πατούσαν το πόδι τους στην Κύπρο δεν είχαν σκοπό να φύγουν. Μεθοδεύοντας τη μόνιμη παραμονή τους στο Νησί εξακολούθησαν να κυβερνούν και μετά την επίπλαστη ανεξαρτησία και να ασκούν πολιτική μέσω των προγεφυρωμάτων τους, δηλαδή του ΑΚΕΛ και της πλουτοκρατικής ολιγαρχίας.

Προκάλεσαν και υποβοήθησαν την εισβολή το 1974, επαναφέροντας έτσι τους Τούρκους στην Κύπρο και τώρα με μεθοδεύσεις προσπαθούν να υφαρπάξουν το Κράτος μας και να το μεταβιβάσουν σ’ αυτούς, χρησιμοποιώντας πάλι τα προγεφυρώματά τους.

Οι Εγγλέζοι μελετώντας εγκαίρως την ψυχοσύνθεση των προγόνων μας, αντελήφθησαν ότι η καταχωνιασμένη στις ψυχές των, Ελληνικότητα (…την Ελλάδα θέλωμεν κι’ ας τρώγωμεν πέτρες…) αποτελούσε εμπόδιο στα σχέδιά τους. Συνεπώς η Ελληνική συνείδηση και το Ελληνικό ήθος και έθος θα έπρεπε να εξαλειφθούν. Σαν υποκατάστατο της Ελληνικής συνείδησης επεδίωξαν τη δημιουργία κυπριακής, τάχα, συνείδησης. Για τη δημιουργία των απαραίτητων κοινωνικών μηχανισμών διοχέτευσης της πολιτικής τους, φρόντισαν να ιδρύσουν το 1889 την αγγλική μασονική στοά Saint Paul’s, η οποία πολύ σύντομα ρίζωσε και απέδωσε καρπούς. Ταυτόχρονα στόχευσαν στον εξαγγλισμό της παιδείας.

Οι τότε φωτισμένοι Έλληνες της Κύπρου προς εξουδετέρωση των προσπαθειών των Άγγλων, ίδρυσαν το 1893 στη Λευκωσία το Παγκύπριο Γυμνάσιο. Σε αντιστάθμισμα της ίδρυσης του Παγκυπρίου Γυμνασίου, οι Άγγλοι ίδρυσαν την Αγγλική Σχολή Λευκωσίας. Έκτοτε το εν λόγω ίδρυμα ανέλαβε στρατηγικό ρόλο εθνικής αποδόμησης του Ελληνισμού της Κύπρου.

Η αλωμένη Κυπριακή πολιτεία όχι μόνο καμώνεται ότι δεν βλέπει αλλά συνεργεί κιόλας στην προσπάθεια των Άγγλων. Η Αγγλική Σχολή διοικείται από Εγγλέζο διευθυντή, ενώ χρηματοδοτείται από το Κράτος μας. Μετά το άνοιγμα των κατοχικών οδοφραγμάτων αρκετοί Τούρκοι μαθητές φοιτούν δωρεάν στην Αγγλική Σχολή και, με δαπάνες του Έλληνα Κύπριου φορολογούμενου, εκπαιδεύονται πώς θα τουρκοποιήσουν την Κύπρο. Και επιπλέον συμπεριφέρονται προκλητικά και αχάριστα! Προ διετίας έφτυσαν Ελληνόπουλο, διότι έφερε σταυρό στο στήθος. Το επεισόδιο έγινε αφορμή να πληροφορηθούμε ότι εκεί γίνονται τα αίσχη. Μεταξύ άλλων απαγορεύεται η χρήση Ελληνικών και Χριστιανικών συμβόλων. Επίσης δημιουργήθηκε κατάλληλα διαμορφωμένη αίθουσα για τους Τούρκους μαθητές, στην οποία αναρτήθηκε Τουρκική σημαία και το πορτραίτο του Κεμάλ Ατατούρκ. Οι Έλληνες μαθητές εκπαιδεύονται για να μισήσουν την Ιστορία τους και σ’ αυτή την προσπάθεια πρωτοστατούν καθηγητές, κατά φαινότυπο Ελληνοκύπριοι. Προεξάρχουσα φυσιογνωμία μάλιστα, σύζυγος λαλίστατου ακελικού παράγοντα, η οποία προέβαινε σε ωμή τουρκική προπαγάνδα.
Πρόσφατα η διεύθυνση της Σχολής, κατά την εκδοχή του Χριστόφια, περί διδύμων αδελφών Λαμπρής και μπαϋραμιού, καθιέρωσε την τουρκική αυτή γιορτή ως αργία. Αφού η αντίδραση μας υπήρξε υποτονική έως ανύπαρκτη, τώρα προχωρούν στο επόμενο βήμα. Καθιερώνουν ως αργία και την 15η Νοεμβρίου, την ημέρα ανακήρυξης του ψευδοκράτους.
Ευτυχώς η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, αντιδρώντας έστω και τώρα, επικαλούμενη την οικονομική στενότητα, πάγωσε τη χρηματοδότηση. Το Συμβούλιο της Σχολής ζήτησε εξηγήσεις από τη Βουλή για την περικοπή του κονδυλίου. Πραγματοποίησε ήδη επαφή με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, από τον οποίο ζήτησε όπως το ΑΚΕΛ συμβάλει προς την αποδέσμευση του κονδυλίου και αυτός έσπευσε ασμένως να στηρίξει την απαίτηση. Ταυτόχρονα ενεργοποιήθηκαν και τα αντηχεία των Εγγλέζων που προπαγανδίζουν ότι κάποιοι πολεμούν τη Σχολή διότι θέλουν να πλήξουν τη συνύπαρξη (διάβαζε: την παράδοση στους Τούρκους).
Βέβαια αυτοί κάνουν καλά τη δουλειά τους! Οι Έλληνες της Κύπρου τι κάνουν; Θα αντιδράσουν επιτέλους ή θα καταντήσουν σαν τον κακομοίρη του Γαλλικού ανεκδότου «…και κερατωμένοι και δαρμένοι»;

ΠΗΓΗ:nationalpride

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!