ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ

: Έστειλαν οκτώ μαχητικά επάνω από το Αγαθονήσι

Rate This
Quantcast

Κλιμακώνει η Άγκυρα στο Αιγαίο: Μετά από πολύ καιρό στις 16:19 τουρκικά μαχητικά πέταξαν επάνω από ελληνικό έδαφος και συγκεκριμένα επάνω από το Αγαθονησίου! Ένα πακέτο COMAO με 8 τουρκικά μαχητικά (4 F-16 και 4 F-4 ) πραγματοποίησε υπέρπτηση σε μεσαίο και μεγάλο ύψος σε κλασική αποστολή προσβολής στόχων εδάφους. Κλιμακώνει η Άγκυρα στο Αιγαίο: Μετά από πολύ καιρό στις 16:19 τουρκικά μαχητικά πέταξαν επάνω από ελληνικό έδαφος και συγκεκριμένα επάνω από το Αγαθονησίου! Ένα πακέτο COMAO με 8 τουρκικά μαχητικά (4 F-16 και 4 F-4 ) πραγματοποίησε διέλευση σε μεγάλο ύψος.

Κατά τη διάρκεια της υπέρπτησης, τα 2 F-16 και τα 4 F-4 του σχηματισμού, πετούσαν σε ύψος από 9.500 έως 11.000 ποδών, ενώ τα έτερα 2 F-16 πετούσαν σε ύψος 24.600 ποδών.

Ο σχηματισμός μπήκε στο ελληνικό FIR βορείως Σάμου στις 15:59, ενώ εξήλθε νοτίως Σάμου στις 16:21.

Συνολικά σήμερα μπήκαν 16 τουρκικά μαχητικά και παραβίασαν οκτώ φορές τον ΕΕΧ τα μισά από τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα.

Δεν υπήρξε καμία εμπλοκή. Τα ελληνικά μαχητικά που έσπευσαν να αναχαιτίσουν τα τουρκικά αεροσκάφη στο Αγαθονήσι έφτασαν όταν τα τουρκικά είχαν αποχωρήσει.

Αυτή την φορά υπήρξε ανακοίνωση από το ΓΕΕΘΑ, το οποίο δείχνει να βελτιώνει τα ανακλαστικά του μετά από δύο δύσκολες επικοινωνιακά ημέρες. Αναμένεται αντίδραση με την μορφή διαβήματος από το υπουργείο Εξωτερικών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!