KYBEΡΝΗΣΗ ΛΑΓΟΣ


Του ΘΑΝΑΣΗ ΑΡΓΥΡΑΚΗ

Ουδείς εξεπλάγη από τη δήλωση του επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, κ. Πόουλ Τόμσεν, σε κυριακάτικη εφημερίδα, με την οποία άδειασε ωμά τον υπουργό «Εργασίας», κ. Ανδρέα Λοβέρδο. Είπε ότι το ΔΝΤ «δεν έχει ζητήσει την περικοπή κατά 50% των αποζημιώσεων για απόλυση».

Οχι, βέβαια, ότι ο εκπρόσωπος του πιο σκληρού μοντέλου των περικοπών κόπτεται για το πώς θα ζήσουν οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι. Απλά, «μαρτύρησε» αυτό που άπαντες γνωρίζουν εδώ και μήνες. Οτι η ίδια η κυβέρνηση είναι θατσερικότερη της Θάτσερ.

Αραγε, σε ποιους ισχυρούς εξοφλεί γραμμάτια το ΠΑΣΟΚ με την περικοπή των αποζημιώσεων; Πλέον, έχει πέσει το «σοσιαλιστικό» προσωπείο του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να φαίνεται το πραγματικό πρόσωπο της σοσιαλ-νεοφιλελεύθερης πολιτικής του. Μια πολιτική που βασικό στόχο της έχει να καλλιεργήσει τον κοινωνικό και πολιτικό κανιβαλισμό και να στρέψει το ένα στρώμα του πληθυσμού κατά του άλλου, τους μικρομεσαίους κατά των εργαζομένων κ.ο.κ.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για κυβέρνηση μετριότητας, μειωμένης πολιτικής, ηγετικής, και πολύ περισσότερο, ιστορικής αντίληψης, που δεν δίστασε να πει ψέματα στον ελληνικό λαό για να του υφαρπάξει την ψήφο προεκλογικά, δηλώνοντάς του ότι «λεφτά υπάρχουν».

Στη συνέχεια, βέβαια, παρουσιάζεται δήθεν ως ο κακομοίρης καρπαζοεισπράκτορας του ΔΝΤ, για να ζητήσει τον «οίκτο» και την κατανόηση των πολιτών. Στην πραγματικότητα, όμως, δεν είναι παρά ο «λαγός» των πιο συντηρητικών μέτρων που προσπαθούν να περάσουν –αλλά αποτυγχάνουν σε μεγάλο βαθμό– πολιτικές ηγεσίες στη Δ. Ευρώπη, ήδη από την αρχή της δεκαετίας του 1990.

Είναι, επίσης, η κυβέρνηση που όταν εξαγγέλθηκε ότι η χώρα μπαίνει στην «επιτροπεία» του ΔΝΤ, ανακοίνωνε παράλληλα την «εξάρθρωση» τρομοκρατικών οργανώσεων, για να θερίσει τώρα τις θύελλες ενός ακόμα κύματος τρομοκρατικών ενεργειών, το πιθανότερο από οργάνωση, για την οποία ουδείς πιστεύει ότι προήλθε από παρθενογένεση.

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, και στην πολιτική κοντύτερα. Οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης και οι υγιείς δυνάμεις, κυρίως στη βάση του ΠΑΣΟΚ, επιβάλλεται να κινηθούν με ταχύτατους ρυθμούς για να αποτρέψουν τα χειρότερα. Εκτός κι αν θέλουν να εισπράξουν κι αυτοί το «τσουνάμι» της οργής.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!