ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΟΠΙΑΣ

Ο Τουρκικός Τύπος συντηρεί το θέμα της διαρροής των απόρρητων εγγράφων του ΟΗΕ, αποδίδοντας στη κυπριακή ΚΥΠ την όλη επιχείρηση στο ξενοδοχείο Holiday Inn πριν ένα χρόνο ακριβώς, η οπoία έχει χαρακτηρισθεί ως η μεγαλύτερη υπόθεση κατασκοπείας στην ιστορία του διεθνούς οργανισμού. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Hurriyet, “εμφανίσιμος” Ελληνοκύπριος πράκτορας προσέγγισε και παγίδευσε τη Sonja Bachmann, βοηθό του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ για το Κυπριακό Alexander Downer. Αφού κέρδισε την εμπιστοσύνη της, ο πράκτορας απέσπασε τους κωδικούς e-mail από τον ηλεκτρονικό της υπολογιστή και υπέκλεψε 15 φακέλους που με την μορφή PDF περιείχαν 6.500 σελίδες με πρακτικά από συνομιλίες διαπραγματεύσεων.
Σύμφωνα πάντα με τη τουρκική εφημερίδα, η ΚΥΠ διέρρευσε τα έγγραφα στην εφημερίδα Φιλελεύθερος που ανήκει στον Κώστα Βενιζέλο, οικογενειακό φίλο του Γιώργου Ιακώβου, για να “πιέσει τους Τουρκοκύπριους και τον Downer” ενώ “η εφημερίδα Φιλελεύθερος για να συσκοτίσει την πηγή της διαρροής δημοσίευσε τα κλεμμένα έγγραφα με την υπογραφή του ανταποκριτή της εφημερίδας στη Νέα Υόρκη” . Μεταξύ των εγγράφων που υποκλάπηκαν ήταν και οι συνομιλίες του Αlexander Downer με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Αhmet Davutoglu και τον T/K ηγέτη Μehmet Ali Talat και του ΓΓ του ΟΗΕ Ban Ki-moon με τους Abdullah Gul, Recep Tayyip Erdogan και Κώστα Καραμανλή.
E-mail προς τον Downer με θέμα τον Άντυ Χατζηκωστή και τον Όμιλο Δίας                                             ΠΗΓΗ:strategy

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!