ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΟΡΥΤΣΑΣ: ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΤΗΝ "ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΠΟΜΠΟΣΤΙΤΣΑΣ"


Οι κατηγορίες των Αλβανών επικεντρώνονται  στο 'τσιμεντόσκαλο', που φαίνεται στη φωτογραφία, το οποίο οδηγεί στο ελληνικό μνημείο των πεσόντων στρατιωτών το 1940.

Νοέμβριος 25, 2010.




Η Εισαγγελία της Κορυτσάς ολοκλήρωσε την έρευνα για τους ισχυρισμούς των Αλβανών ότι παραβιάστηκαν παλαιοί τάφοι στο χωριό της Μπομποστίτσας, «το σκάνδαλο, που έγινε στη διάρκεια του περασμένου μήνα», γράφει χαρακτηριστικά η αλβανική ‘Στάρτ’.


Σύμφωνα με τις διενεργηθείσες έρευνες, διαπιστώθηκαν σοβαρές παραβιάσεις του Ναούμ Ντίσιου, επικεφαλής της οργάνωσης ‘Ομόνοια’, γράφει το δημοσίευμα, γιατί εκτέλεσε οικοδομικές εργασίες με παράνομα χαρτιά, χωρίς να λάβει άδεια από τις αρμόδιες αρχές, για το έργο στο παλιό νεκροταφείο που βρίσκεται υπό της δικαιοδοσίας της εκκλησίας της Αγίας Μαρίας στο χωριό αυτό.


Για τις παραβιάσεις αυτές κατηγορήθηκαν ο Ντίσιος Ναούμ, πρόεδρος του παραρτήματος της Ομόνοιας, ο Άλκης Κοροβέση, εργολάβος, και ο Λουάν Ζάτσε.

Από τις έρευνες που έγιναν διαπιστώθηκε ότι έγινε επικάλυψη 58 τετραγωνικών μέτρων με σκυρόδεμα, στο παλιό νεκροταφείο, όπου διανοίχτηκε δρόμος πάνω από τάφους, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των Αλβανών.


Μετά, ωστόσο την ολοκλήρωση της διερεύνησης της υπόθεσης αυτής, το Δικαστήριο της Κορυτσάς παρέδωσε το φάκελο στο Περιφερειακό Δικαστήριο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!