ΤΑ ''ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ'' (PIIGS) ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΣΦΑΞΙΜΟ

.
Μετά την Ιρλανδία σταματάει η οικονομική κρίση και περιορίζεται στην κέλτικη τίγρη και την Ελλάδα;
Δυστυχώς όλα τα στοιχεία και οι αναλύσεις δείχνουν ότι το ντόμινο των αγορών θα γίνει πραγματικότητα και τότε κανείς μηχανισμός στήριξης δε θα μπορεί να σώσει καμιά χώρα, αλλά και ούτε την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Η Πορτογαλία είναι ήδη προ των πυλών της κατάρρευσης και θα χρειαστεί κι αυτή, αν μπει στον μηχανισμό, πάνω από 140 δισ. ευρώ. Αυτό αντέχεται, αλλά τι θα γίνει αν ακολουθήσει και η Ισπανία που θα χρειαστεί πάνω από 600 δισ. ευρώ;
Και τι θα συμβεί όταν στο κόλπο θα μπει και η Ιταλία η οποία θα χρειαστεί πάνω από 1 τρισ. ευρώ στήριξη προκειμένου να μην κηρύξει πτώχευση;
Αυτά είναι τα δεδομένα στην Ευρώπη και τα γνωστά “γουρουνάκια” ή PIIGS πάνε για σφάξιμο.

Με αυτά τα δεδομένα, δύο είναι τα σενάρια για την Ευρώπη, για τις υπερχρεωμένες χώρες και φυσικά για την Ελλάδα.
1. Το πρώτο σενάριο είναι να περάσει της Μέρκελ και να αφεθούν στην τύχη τους οι χώρες του Νότου. Να τραβηχθεί μια διαχωριστική γραμμή μεταξύ βορρά και νότου, να υπάρχουν ακόμη και ευρώ δύο ταχυτήτων και οι μεν να ζουν άνετα οι δε να είναι τριτοκοσμικοί.
2.
Το δεύτερο σενάριο είναι να υπερισχύσει το ένστικτο της επιβίωσης της Ευρωζώνης. Να αντιληφθούν όλοι ότι η Ενωμένη Ευρώπη δεν πρέπει να διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη. Και να παρθούν μέτρα για μια πολιτική ενοποίηση που θα λύνει και τις οικονομικές ανισότητες. Η μόνη λύση να ξεπεραστεί η κρίση είναι να πειστεί η Γερμανία να κάνει ότι και η Αμερική. Να τυπωθεί δηλαδή χρήμα και να βγουν ευρωομόλογα που θα σώσουν τις χρεοκοπημένες χώρες. Αν δεν το αντιληφθούν αυτό οι ισχυροί της Ευρώπης, τότε το ευρώ δεν έχει μέλλον.
antinews

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!