ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

VN:F [1.9.6_1107]

pic menendez Μακεδονικό και Παρασκήνιο
- Oύτε ζωγραφιστό δεν θέλουν να βλέπουν οι Σκοπιανοί τον Αμερικανό Γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ (Photo). Δεν φτάνει που μονίμως τους χαλάει τα σχέδια στην Γερουσία, σε κάθε σχετική ανακοίνωση του, FYROM τους ανεβάζει, FYROM τους κατεβάζει. Και αυτό είναι κάτι που δεν το αντέχουν με τίποτα!
- Παρόμοια συναισθήματα νιώθουν για τον Μενέντεζ και οι Τούρκοι. Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Γερουσιαστής είναι από τους πρωτεργάτες για την υποβολή ψηφισμάτων καταδίκης της Τουρκίας στην Αμερικανική βουλή, κυρίως σε σχέση με την καταπάτηση των Δικαιωμάτων και Ελευθεριών των Ελλήνων στην Τουρκία και ειδικά του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Φανταστείτε τι είχε να γίνει αν είχε αξιοποιηθεί κατάλληλα και από το ΥΠΕΞ.
Να μας πείτε βέβαια, εδώ δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν στο ελάχιστο την επιστολή-κόλαφο για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, με τις υπογραφές 370 ακαδημαϊκών απ’ όλον τον κόσμο. Τον Μενέντεζ περιμένουμε να αξιοποιήσουν;
- Ίσως πάλι η ολιγωρία να οφείλεται σε φόρτο εργασίας. Μπορεί να μετράνε τις 129 χώρες που υποτίθεται πως αναγνωρίζουν τους γείτονες με το «συνταγματικό» τους όνομα.
- Αυτές τις χώρες θα τις μάθουμε πριν αρχίσουμε να κτίζουμε στον Άρη; Κάποιοι λένε πως κανείς δεν τις γνωρίζει, αλλά οι πολιτικοί μας τρώνε τη μπλόφα του Μιλόσοσκι και επαναλαμβάνουν τον αριθμό σαν παπαγαλάκια. Άλλοι πάλι αφήνουν υπονοούμενα για υπόγειες διαδρομές και παραπέμπουν στην περίοδο του «εμπάργκο», όπου οι «ξύπνιοι» έκαναν χρυσές δουλειές. Σύμφωνα με αυτό το μοτίβο, δεν πρέπει να διαταραχθούν οι εμπορικές συμφωνίες των απογόνων του Βουκεφαλόφσκι, με τρίτους.
- Αν δεν είναι έτσι τα πράγματα, περιμένουμε επίσημη λίστα των χωρών στη διεύθυνση του ιστολογίου. Όποιος τη στείλει, κερδίζει μια ηλεκτρονική σάρισα τελευταίας τεχνολογίας.
- Χρειάζεται επιμονή και υπομονή για να αποκτήσει κάποιος σαφή εικόνα σχετικά με τις αποκαλύψεις από Wikileaks μεριά. Ένας Ουκρανός καταγράφει διαφορές και αφαιρέσεις στα έγγραφα, αλλά και όσα έχουν δημοσιευτεί σε άλλες πηγές.
- Τα μάθατε; οι Σκοπιανοί ετοιμάζονται στο κοντινό μέλλον να γυρίσουν ταινία με θέμα την Φλώρινα. Κάτι μας λέει πως δεν θα περιορίζεται στις φυσικές ομορφιές της περιοχής!
- Ποιός ξέρει…θα μπορούσε κάλλιστα να ασχοληθεί με τις απέλπιδες προσπάθειες των Σκοπιανών να ανακαλύψουν τους εξαφανισμένους 250.000 χρήστες της «μακεδονικής» στην Ελλάδα, όπως διακηρύσσει το Ethnologue μέσω ανύπαρκτης πηγής. Ιδέες λέμε τώρα. Πάντως η συγκεκριμένη ιδέα θα αποτελούσε μια πολύ ενδιαφέρουσα ταινία επιστημονικής φαντασίας και ας άφηνε στο τέλος μια πικρή γεύση στους πρωταγωνιστές.
- Άρχισε, όπως αναφέραμε τις προάλλες, η νέα διαφημιστική καμπάνια των Σκοπίων στο εξωτερικό. Φήμες λένε πως όλες τις παραπάνω ενέργειες τις έχει αναλάβει υποστηρικτής των Σκοπίων εξ’ Αμερικής. Μάλιστα καταβάλει τόσες προσπάθειες να πείσει τους τρίτους πως δεν έχει κάποια καταγωγή από τα Σκόπια, μάλλον όμως πετυχαίνει ακριβώς το αντίθετο.
- Συνεχίζονται οι απεγνωσμένες προσπάθειες για εξεύρεση χρημάτων από τους Σκοπιανούς της Διασποράς. Δεν τους αδικούμε. Τόσες διαφημίσεις σε διεθνή ΜΜΕ και δηλώσεις αλληλεγγύης σε κανάλια των Σκοπίων από διάφορους παρακμιακούς ξένους παρατηρητές έχουμε. Από κάπου πρέπει να πληρωθούν και αυτοί! 
- Το έχουν εμπεδώσει καλά και οι Βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πως η κυβέρνηση Γκρούεφσκι δεν “κόπτεται”  ώστε να βρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση με την Ελλάδα στο ζήτημα της ονομασίας. Τις προάλλες ήταν η σειρά του Αυστριακού Ευρωβουλευτή Σβόμποντα να κατηγορήσει τα Σκόπια και τον Γκρούεφσκι προσωπικά, για κωλυσιεργία και εθνικιστική ρητορική. Και ας προσπαθούσε ο Σλοβένος Κάτσιν, ο οποίος τείνει να εξελιχθεί σε μόνιμο εκπρόσωπο των Σκοπίων  στο  Ευρωπαϊκό Κοινοβουλίο, να σώσει τα προσχήματα για τους Σκοπιανούς.                                                                   ΠΗΓΗ:MAGEDONIA  HISTORY

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!