ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΗΓΕΤΗ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


Αρχίζει η διχοτόμηση της Τουρκίας;


ΝΤΙΑΡΜΠΑΚΙΡ. Ο Ντεμιρτάς του κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας αφού επισκέφτηκε ένα σχολείο, βγαίνοντας απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Αναφερόμενος στις χτεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη βουλή, απάντησε με την ίδια σκληρότητα προς τον Ερντογάν.
¨ΧΤΥΠΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΞΥΛΟ ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΑΝΤΙΑ¨
Ο Γενικός Γραμματέας του BDP Ντεμιρτάς σχολιάζοντας τον αέρα και την ψυχολογία του Ερντογάν στην χτεσινή συνέλευση της βουλής μίλησε για μια ¨τραυματική κατάσταση¨ και πρόσθεσε τα εξής : ¨ Καταρχάς θέλω να εκφράσω την λύπη μου για το επίπεδο της πολιτικής στην Τουρκία. Αν ο πρωθυπουργός μιας χώρας υπό αυτή τη ψυχολογική κατάσταση, και στο όνομα της ¨δημοκρατικότητας¨ μπορεί να εκφράζει, μπορεί να αντανακλά τον εθνικισμό και τον ρατσισμό, τότε έχουμε ανάγκη για πολύ δρόμο ακόμη για την πρόοδο της δημοκρατικής κουλτούρας στην Τουρκία. Τώρα ο πρωθυπουργός λέει πως ¨Σε αυτή τη χώρα υπάρχει μια γλώσσα και ένα έθνος και έτσι θα μείνει¨. Επιθυμώ να θυμίσω το εξής : ¨Αυτοί οι οποίοι κρέμασαν τον Σεΐχη Σαίτ το 1925, αυτοί που βομβάρδισαν το Ντέρσιμ το 1938, που βασάνισαν του Κούρδους την εποχή της 12ης Σεπτεμβρίου, και αυτοί που έβαλαν χειροπέδες στους δημάρχους μας πάντα το ίδιο πράμα έλεγαν. ¨Μια γλώσσα θα υπάρχει, ένα έθνος θα υπάρχει¨.  Ως εκ τούτου το σημείο στο οποίο έχουμε έρθει, δείχνει πως το κόμμα ΑΚΠ αποτελεί συνέχεια αυτής της νοοτροπίας. Δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα τους. Και αυτό το αποκαλούνε ¨εκδημοκρατισμό της Τουρκίας¨ . Εάν νομίζουν ότι βαρώντας μας στο κεφάλι, μπορούνε να κρύβονται φορώντας γάντια, κάνουνε λάθος. Αυτό είναι το μόνο που άλλαξε, Παλιά όταν μας βαρούσαν στο κεφάλι με το ξύλο άφηναν δακτυλικά αποτυπώματα, δεν έβαζαν γάντια. Τώρα στην περίοδο του κόμματος ΑΚΠ προσπαθούνε να μην αφήνουνε δακτυλικά αποτυπώματα φορώντας γάντια την ώρα που κρατάνε το ξύλο. Όλοι μπορεί να τα πιστεύουν αυτά, στην Τουρκία ο πρωθυπουργός μπορεί να τους κοροϊδεύει όλους. Όμως τον Κουρδικό λαό που τον έχουν περάσει από τους πάγκους των βασανιστηρίων, που τον βασάνισαν για να τον αφομοιώσουν και να τον αποκόψουν, δεν μπορεί να του κάνει να τα χάψουνε αυτά¨.
¨Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ¨
Ο Ντεμιρτάς ισχυριζόμενος πως ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πάει κόντρα στον Θεό συνέχισε λέγοντας : ¨Τι λέει. ¨Εγώ θα σας αποκόψω όλους.Θα έχετε μια γλώσσα, ένα είναι το έθνος μου, μία είναι η γλώσσα σας¨. Μα ο Αλλάχ λέει ¨Εγώ σας δημιούργησα διαφορετικούς¨. Δικιά σου δουλειά είναι να τους αποκόψεις ; Κύριε πρωθυπουργέ τι είδους μουσουλμανική νοοτροπία είναι αυτή ; Δείξε και σε εμάς ποιο βιβλίο το γράφει αυτό. Τι θα αποκόψεις ; Ο άνθρωπος γεννιέται με τη γλώσσα του, με την κουλτούρα του, με την εθνική του ταυτότητα. Εάν νομίζει πως λέγοντας πως ¨θα αποκόψω¨ και δημιουργώντας ένα κύμα ρατσισμού και εθνικισμού, θα τρομοκρατήσει τους Κούρδους, εγώ ως συμπρόεδρος του
BDP επιθυμώ να αναφέρω το εξής. Οι Κούρδοι δεν θα σωπάσουνε, όμως θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να μην διαταραχτεί η αδελφοσύνη. Διότι οι Κούρδοι θέλουνε να ζήσουν μαζί σε αυτή τη χώρα. Όμως θέλουν να ζήσουν με ισότητα και ελευθερία. Ο κύριος πρωθυπουργός θα πρέπει να ξέρει πως με απειλές και προσβολές δεν μπορεί να σταματήσει αυτήν την αλλαγή. Εάν η δύναμη του ΑΚΠ αρκεί για να σταματήσει την ανατολή του ήλιου, να σταματήσει την βροχή, και τον άνεμο να φυσάει, τότε μπορεί να σταματήσει και αυτήν την αλλαγή¨.
Κατηγορίες:www.netgazete.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!