ΤΑ.....ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΤΤΩΜΑ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τελικά, η επίθεση των εξωγήινων… ματαιώνεται

Το άρθρο που ανέφερε ότι τρία διαστημόπλοια ταξιδεύουν με προορισμό τη Γη, κατάφερε να αναστατώσει το χώρο της αστροφυσικής.

Όπως αναμενόταν, η είδηση για εξωγήινους -«φιλικούς» ή «εχθρικούς»- προκάλεσε ενδιαφέρον και γι αυτό ο Phil Plait φρόντισε να αποκαταστήσει τις αναλήθειες.

Ο έμπειρος αστρονόμος Phil Plait που δούλευε για 10 χρόνια στο τηλεσκόπιο Hubble, έψαξε το θέμα και τα αποτελέσματα ήταν εντελώς διαφορετικά.

Στο άρθρο που δημοσιεύθηκε στο διαδικτυακό τόπο Examiner, ο Plait εντυπωσιάστηκε από κάποια αναληθή στοιχεία. Θυμίζουμε ότι στο άρθρο αναφέρονταν το όνομα Craig Kasnov για έναν ερευνητή τού μη κερδοσκοπικού και διεθνούς αναγνωρισμένου ερευνητικού προγράμματος για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής SETI.

Πρώτον δεν υπήρχε εργαζόμενος Craig Kasnov στο SETI, στοιχείο που επιβεβαίωσε ο έμπειρος αστροφυσικός του SETI, Seth Shostak. Στην πραγματικότητα το όνομα Craig Kasnov υπήρχε στο SETI αλλά σχετίζονταν με έναν υπάλληλο στο τομέα SETI@Home, υπηρεσία που ουδεμία σχέση έχει με την αστροφυσική.

Ακόμη ο Plait δήλωσε ότι οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται στο συγκεκριμένο άρθρο απεικονίζουν υποτιθέμενα διαστημόπλοια, τα οποία είναι «απλά ελαττώματα των εικόνων» που ο ίδιος έχει αντιληφθεί σε χιλιάδες φωτογραφίες τόσα χρόνια που ασχολείται με την αστροφυσική.

Το υποτιθέμενο διαστημόπλοιο «Blue»




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!