ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΥΠΡΟΥ-ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ


Εκτύπωση E-mail
25-12-2010 17:37:13
ImageAντέδρασε η κυβέρνηση Χριστόφια στο πατριωτικό μήνυμα του Αρχιεπισκόπου της Κύπρου κ. Χρυσόστομος ο οποίος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «όλες οι πληροφορίες μιλούν για αφόρητες πιέσεις που θα ασκηθούν με εκβιαστικά διλλήματα και ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα για αποδοχή λύσης που αντιστρατεύεται κάθε έννοια δικαίου και που εκ των πραγμάτων θα οδηγήσει στην τουρκοποίηση της πατρίδας μας και στον εκπατρισμό του λαού μας». «Καλούμε πατρικά όλους», σημείωσε, «από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι και τον τελευταίο πολίτη, εν ονόματι της τρισχιλιετούς Ιστορίας μας και των ένδοξων προγόνων μας, αλλά και με πυξίδα το μέλλον των παιδιών μας, να αντισταθούν στις πιέσεις».
Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος είπε ακόμα ότι «οι συνεχείς υποχωρήσεις δεν οδήγησαν ούτε στο ελάχιστο στη κάμψη της τουρκικής αδιαλλαξίας» και προσέθεσε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά «μπήκε στη διεθνή απομόνωση και έμεινε η κατοχική δύναμη ανενόχλητη να παρουσιάζεται ότι επιζητεί διακαώς τη λύση, ενώ εμείς είμαστε αδιάλλακτοι».
Αυτό το απλό, ξεκάθαρο και αυτονόητο για όσους έχουν πατριωτική συνείδηση, μήνυμα ενόχλησε την κυβέρνηση Χριστόφια,  και σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «επεκτάθηκε σε πολιτικές τοποθετήσεις με τρόπο και περιεχόμενο, που σπέρνουν τη διχόνοια και τις αντιπαραθέσεις μεταξύ μας», ενώ είναι σαφές ότι δεν υπήρξε καμία τέτοια αναφορά από τον Μακαριώτατο..
«Η γιορτή των Χριστουγέννων είναι μέρα αγάπης και δεν προσφέρεται για ενασχόληση με την πολιτική και για πρόταξη των διαφωνιών και αντιπαραθέσεων στο εσωτερικό μέτωπο», αναφέρεται στη δήλωση του Στέφανου Στεφάνου.
Ειδικά από την Εκκλησία, υπογραμμίζει ο κ. Στεφάνου, αναμέναμε ότι το μήνυμά της θα εξέπεμπε αγάπη (προς τους Τούρκους θα εννοεί...), συμφιλίωση και καταλαγή, που είναι το βαθύ νόημα της ημέρας των Χριστουγέννων.
Στο μεταξύ, προκλητική ενέργεια των τουρκικών δυνάμεων κατοχής κατάγγειλε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, δηλώνοντας ότι το κατοχικό καθεστώς απαγόρευσε την τέλεση της Θείας Λειτουργίας των Χριστουγέννων για τους Ελληνοκύπριους εγκλωβισμένους στα χωριά Γιαλούσα και Ριζοκάρπασο στην κατεχόμενη Καρπασία.
Στη Γιαλούσα το κατοχικό τουρκικό καθεστώς ειδοποίησε από την Παρασκευή ότι δεν θα επιτρέψει τη Θεία Λειτουργία, ενώ σήμερα, Σάββατο, ανήμερα των Χριστουγέννων, στο Ριζοκάρπασο οι Τούρκοι διέταξαν τον ιερέα να διακόψει την ακολουθία του Όρθρου και να μην προχωρήσει στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας.
Το κατοχικό καθεστώς πρόβαλε τον ισχυρισμό ότι δεν είχε εξασφαλιστεί άδεια και έτσι απαγόρεψαν κάθε εορτασμό των Χριστουγέννων!
Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος απέρριψε τον ισχυρισμό και δήλωσε ότι η άδεια είχε ζητηθεί από τις αρχές Δεκεμβρίου. Τόνισε ότι η πράξη θα καταγγελθεί στα Ηνωμένα Έθνη, την Ευρωπαϊκή Ένωση, στον Πάπα Βενέδικτο, στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών και σε όλα τα διεθνή βήματα, όπου έχει πρόσβαση η Εκκλησία της Κύπρου.
Ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε τον κυπριακό ελληνισμό σε εγρήγορση, σημειώνοντας ότι «είναι η πρώτη φορά από την τουρκική εισβολή, που οι Τούρκοι παρεμποδίζουν τον ιερέα του Ριζοκαρπάσου να τελέσει Θεία Λειτουργία».
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!