ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η ΕΚΘΕΣΗ ΓΚΡΟΣ

221210-imvros

1 Votes
Quantcast

Δεν τους βγήκε! Η Επιτροπή Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης έκλεισε τα αυτιά της στις αιτιάσεις της Τουρκίας και απέρριψε ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς της. Συγκεκριμένα, ενέκρινε σχεδόν ομόφωνα έκθεση του Ελβετού βουλευτή Άντρεας Γκρος για την κατάσταση των Ελλήνων μουσουλμάνων της Ρόδου και της Κω.

Εναντίον της έκθεσης ψήφισαν μόνο οι μετέχοντες Τούρκοι βουλευτές. Τα αποτελέσματα ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής του ΔΗΣΥ, Χρήστος Πουργουρίδης, ο οποίος τόνισε ότι ο Ελβετός εισηγητής «δεν έχει παρατηρήσει καμία παραβίαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των κατοίκων που έχουν τουρκικό πολιτιστικό υπόβαθρο στα δύο αυτά νησιά».

Στην έκθεση, ο κ. Γκρος αναφέρει ότι οι μουσουλμάνοι της Ρόδου και της Κω, είναι περήφανοι για την ελληνική τους υπηκοότητα και παρόλο που έχουν μορφωτικούς δεσμούς με την Τουρκία, δεν θεωρούν εαυτούς Τούρκους. Μάλιστα, ο ίδιος προτείνει στην έκθεση να γίνεται χρήση του όρου «κάτοικοι που έχουν τουρκικό πολιτιστικό υπόβαθρο» (having a Turkish cultural background).

Ο κ. Γκρος, ζητά μεταξύ άλλων από την πλευρά του καλύτερη διαχείριση των Βακουφιών ακινήτων, ελεύθερη επιλογή των ιμάμηδων από τους μουσουλμάνους, ενώ συγχαίρει τη χώρα μας για την άνευ διάκρισης προστασία των ιστορικών μνημείων.

Κι εδώ επιφυλάσσει τη «βόμβα» για τους Τούρκους, συγκρίνοντας τις συνθήκες διαβίωσης των μουσουλμάνων της Ρόδου και της ΚΩ, με αυτές των Ελλήνων της Ίμβρου και της Τενέδου:

«Οι πρώτοι ζουν σε συνθήκες απόλυτα ικανοποιητικές, ενώ οι τελευταίοι αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα».
Μάλιστα, η επιτροπή απέρριψε την πρόταση των Τούρκων βουλευτών για δεύτερη επίσκεψη από τον κ. Γκρος στη Ρόδο και στην Κω.

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Πουργουρίδης, δήλωσε ότι οι μετέχοντες Έλληνες βουλευτές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την κατάρριψη της τουρκικής προπαγάνδας για δήθεν καταπίεση και διακρίσεις σε βάρος των Ελλήνων μουσουλμάνων στη Ρόδο και στην Κω.

πηγη

Σχόλια

Ο χρήστης ELISA είπε…
FELICES FIESTAS Y UN VENTUROSO AÑO NUEVO 2011.Un saludo español, desde Madrid.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!