ΑΠΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΣΕ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ...ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Σε μια προσπάθεια να αποφύγει τον όρο PIGS, ακρωνύμιο που χρησιμοποιείται για αναφορά στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Ισπανία και την Πορτογαλία, ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan, Jamie Dimon, υπέπεσε σε ένα εξίσου σημαντικό λεκτικό ατόπημα.


Ορισμένες μεγάλες αμερικανικές τράπεζες, με το ξεκίνημα της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, απαγόρευσαν στους αναλυτές και τα στελέχη τους να χρησιμοποιούν τον υποτιμητικό όρο "PIGS" (γουρούνια).


Μπορεί το ακρωνύμιο "PIGS" (Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ελλάδα, Ισπανία) να ήταν βολικό και σύντομο, αλλά για τις τράπεζες που πληρώνουν τους αναλυτές ήταν ένα αγκάθι στις σχέσεις τους με τις κυβερνήσεις και τους υπόλοιπους πελάτες στην Ευρωζώνη.


Ο Jamie Dimon, μιλώντας στην τηλεδιάσκεψη με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της τράπεζάς του, αποκάλεσε την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ιταλία"GIPSIES" (τσιγγάνους).


«Αυτό μπορεί να ακούγεται καλύτερο στα αμερικανικά αυτιά. Για τα αυτιά των Ευρωπαίων, όμως, όχι και τόσο. Εκεί, κάποιες χώρες έχουν μια σύνθετη και κάποιες φορές φορτισμένη σχέση με τις μειοψηφίες που ανάλογα με την καταγωγή τους ονομάζονται τσιγγάνοι, Ρομά ή αλλιώς», εξηγεί αρθρογράφος της Wall Street Journal.


O Jamie Dimon κατά την άποψή του θα έπρεπε να έχει προτιμήσει ένα υποκοριστικό που ακούγεται καλύτερα, αποκαλώντας τις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας "PIGIS" (ομόηχο της λέξης γουρουνάκια).


Αναλύοντας μάλιστα την κατάσταση που επικρατεί για τις χώρες αυτές, παρέπεμψε στο γνωστό παραμύθι με το λύκο και τα τρία γουρουνάκια. «Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι για αυτή την κατηγορία των χωρών, ο λύκος σίγουρα βρίσκεται στην πόρτα»…ΠΗΓΗ:HBnews

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!