ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ




Αγριππίνα

Η μητέρα του Νέρωνα Αγριππίνα δολοφόνησε τον αυτοκράτορα Κλαύδιο (54 μ.Χ.) με δηλητηριασμένα μανιτάρια. Αμέσως μετά το θάνατό του ο Κλαύδιος αναγορεύτηκε από τη σύγκλητο σε Θεό. Από τότε οι Ρωμαίοι το συγκεκριμένο πιάτο το ονόμασαν : «Θεϊκή τροφή».

Ο αμερικανός πρόεδρος Φραγκλίνος Ρούσβελτ (1882-1945), ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων, οι οποίοι ήταν ανέκαθεν οι αντίπαλοι των Δημοκρατικών, εκφωνούσε κάποτε ένα λόγο.
Κάποιος από το ακροατήριο τον διέκοψε φωνάζοντας: «Εγώ προτιμώ να ψηφίσω τους Δημοκρατικούς!» -«Γιατί;» τον ρώτησε ο πρόεδρος.
«Γιατί ο παππούς μου ήταν Δημοκρατικός, και ο πατέρας μου ήταν Δημοκρατικός»
- «Κι αν ο παππούς σου ήταν ηλίθιος και ο πατέρας σου επίσης ηλίθιος, εσύ τι θα ήσουνα τότε;» τον ξαναρώτησε ο πρόεδρος.
«Τότε θα ήμουνα Ρεπουμπλικάνος» φώναξε γελώντας ο ακροατής.


Φραγκλίνος Ρούσβελτ


Ο πρώσος βασιλιάς Φρειδερίκος Β' (1712-1786) επιθεωρούσε τις φυλακές του Βερολίνου. Οι φυλακισμένοι μόλις τον έβλεπαν έπεφταν στα γόνατα, ζητούσαν χάρη και διαβεβαίωναν για την αθωότητα τους. Μόνο ένας δεν μιλούσε. «Εσύ εκεί, γιατί είσαι εδώ;» - «Για ληστεία, μεγαλειότατε». - «Δηλαδή είσαι ένοχος;» - «Μάλιστα μεγαλειότατε». Τότε ο Φρειδερίκος Β' στράφηκε στον διευθυντή της φυλακής λέγοντας: «Ελευθερώστε τον. Απ’ ότι βλέπω, είναι ο μόνος ένοχος εδώ και θα διαφθείρει όλους τους άλλους αθώους σ’ αυτή τη φυλακή !»

Ο βασιλιάς Γεώργιος Δ' (1762-1830) της Αγγλίας θεωρούσε τη μνηστή του και κατοπινή σύζυγο του, Καρολίνα του Μπρούνσβικ, τόσο άσχημη, ώστε όταν στον γάμο τους τη φίλησε, ζήτησε να του φέρουν ύστερα ένα ποτήρι νερό για να ξεπλύνει το στόμα του.
Λίγο καιρό αργότερα ένας καμαριέρης τού ανακοίνωσε το θάνατο του Ναπολέοντα. «Μεγαλειότατε, ο χειρότερος εχθρός σας είναι νεκρός!» - «Τι; Πέθανε η Καρολίνα;» ρώτησε αυτός πανευτυχής.


Καρολίνα του Μπρούνσβικ


Η Μαρία Αντουανέτα (1755-1793), με τον σύζυγο της, τον βασιλιά Λουδοβίκο ΙΣΤ', περνούσε με την άμαξά της από μια μικρή πόλη. Οι κάτοικοι της πόλης είχαν βγει στο δρόμο και την επευφημούσαν. «Αχ, τι θαυμάσιοι είναι οι άνθρωποι, όταν τους επισκεπτόμαστε εμείς» είπε η βασίλισσα, «και τι φριχτοί, όταν μας επισκέπτονται αυτοί».

Μαρία Αντουανέτα

Κάποτε σ' ένα δείπνο, δίπλα στον Άντζελο Ρονκάλι, τον κατοπινό πάπα Ιωάννη ΚΓ' (1881-1923), κάθισε μια κυρία, που φορούσε μια αποκαλυπτικότατη τουαλέτα. Στο τέλος σερβιρίστηκαν διάφορα επιδόρπια, και ο Ρονκάλι πήρε μόνο ένα μήλο. Το μήλο αυτό το πρόσφερε στην κυρία δίπλα του λέγοντας της: «Φάτε το, γιατί και η Εύα, τρώγοντας ένα μήλο, κατάλαβε πόσο γυμνή ήταν».


Κάποτε ο πάπας Ιωάννης ΚΓ' (1881-1963) επισκέφτηκε το νοσοκομείο «Άγιο Πνεύμα». Η ηγουμένη του νοσοκομείου τον προϋπάντησε λέγοντας: «Είμαι η ηγουμένη του Αγίου Πνεύματος». - «Εγώ δυστυχώς είμαι μόνο ο εκπρόσωπος του Ιησού Χριστού» ανταπάντησε ο πάπας χαμογελώντας».

Πάπας Ιωάννης ΚΓ'


Όταν ο Σατωμπριάν ρωτήθηκε από κάποιον για το ποια ήταν η γνώμη του για την περιφρόνηση, είπε: «Μη σπαταλάτε την περιφρόνησή σας. Υπάρχει μεγάλος αριθμός ανθρώπων που τη χρειάζεται».

Όταν κυνηγούσε ο Λουδοβίκος ΙΔ΄ (1638) δε φορούσε ποτέ γάντια. Δύο αγρότες που το είδαν, έμειναν άναυδοι. «Απίστευτο» είπε ο ένας, «δεν φοράει γάντια για το κρύο!» - «Μα δεν τα χρειάζεται», του απάντησε ο άλλος, «τα χέρια του βρίσκονται διαρκώς στις τσέπες μας».

Οι Γερμανοί αυτοκράτορες, δεν απεικονίζονταν σε γραμματόσημα. Ο αυτοκράτορας Γουλιέλμος Β΄ (1859-1941) το δικαιολογούσε, λέγοντας πως δεν ήθελε «να τον γλείφουν από πίσω, και να τον κοπανάνε από μπροστά»!

Ο Γάλλος στρατάρχης Φερντινάν Φός, (1851-1929) σε μια επίσκεψή του στην Αμερική, πήγε να δει το Γκραν Κάνυον. Κοίταζε εκστατικός την γιγαντιαία και μεγαλειώδη ομορφιά του φοβερού φαραγγιού για κάμποση ώρα, ώσπου κάποιος από τους επισήμους που τον είχαν συνοδεύσει ως εκεί τον ρώτησε: «Πώς σας φαίνεται Στρατάρχα μου;». Και ο Φός απάντησε στεγνά: «Ωραίο μέρος για να πετάξεις την πεθερά σου»!


Ο Γάλλος στρατάρχης Φερντινάν Φός


Ο Λουδοβίκος ΙΔ' - ο περιβόητος βασιλιάς Ήλιος της Γαλλίας (1638-1715) , συζητούσε με τον γάλλο συγγραφέα Μπερνάρ ντε Φοντενέλ. Ο βασιλιάς παραπονιόταν πως δεν υπήρχαν πια έντιμοι άντρες.
Ο Φοντενέλ τόλμησε να του απαντήσει κατάμουτρα: «Κι όμως υπάρχουν. Ωστόσο αποφεύγουν τη συναναστροφή με βασιλιάδες» !!


Louis XIV de France
ΠΗΓΗ :melitilexeis

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!