ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


Απαισιόδοξοι εμφανίζονται κορυφαίοι επενδυτές, αναλυτές και χρηματιστές που απαντούν σε έρευνα του Bloomberg για το μέλλον της Ευρωζώνης. Εκτιμούν ότι μέσα στην πενταετία ένα κράτος μέλος θα αποχαιρετήσει το Ευρώ και φυσικά κοιτούν Ελλάδα και Ιρλανδία
Νέα έρευνα ανάμεσα στους επενδυτές,  που διοργάνωσε ο Bloomberg, φέρει τους περισσότερους να εκτιμούν ότι μέσα στην επόμενη πενταετία τουλάχιστον ένα κράτος μέλος της Ευρωζώνης θα δει την πόρτα της εξόδου.

Στο μικροσκόπιο και πάλι, βρίσκονται η  Ελλάδα και Ιρλανδία, για τις οποίες οι προβλέψεις είναι κάτι παραπάνω από απαισιόδοξες.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, μεταξύ χιλίων διαχειριστών κεφαλαίων, αναλυτών και χρηματιστών, το 59% των ερωτηθέντων  εκτιμούν ότι ένα ή και περισσότερα από τα 17 κράτη μέλη της ευρωζώνης θα την εγκαταλείψουν έως το 2016, ενώ 11% εξ'αυτών πιστεύει ότι η εξέλιξη αυτή θα συμβεί εντός του επομένου δωδεκαμήνου.
Και ενώ το ετήσιο  Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ βρίσκεται σε εξέλιξη, τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων του Bloomberg Global Poll προβλέπουν ελληνική χρεοκοπία ενώ 53% πιστεύει ότι και η Ιρλανδία θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο.
Παράλληλα, οι ερωτηθέντες εμφανίστηκαν διχασμένοι αναφορικά με ενδεχόμενη χρεοκοπία της Πορτογαλίας ενώ οι περισσότεροι εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στην οικονομία της Ισπανίας.
Αναφορικά με το ενδεχόμενο κατάρρευσης της ίδιας της ευρωζώνης, ποσοστό 45% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι τούτο θα συμβεί και οι περισσότεροι εξ'αυτών τοποθετούν χρονικά την κατάρρευση εντός της επομένης πενταετίας. Αντίθετα, ποσοστό 48% εκτιμά ότι τούτο δεν θα συμβεί ποτέ.
 ΠΗΓΗ:News247

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!