ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΜΕ ΠΡΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ:ΚΑΘΟΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΚΟΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


- Στα πρωτοσέλιδα σήμερα στην Τουρκία η επίσκεψη Παπανδρέου
- Λάβρος ο τουρκικός Τύπος κατά Ερντογάν
- Cumhuriyet: "Ο Παπανδρέου έριχνε βολές και ο Ερντογάν απλώς άκουγε..."

Η επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέουν στο Ερζερούμ αλλά και τα σκληρά μηνύματα που έστειλε στην τουρκική κυβέρνηση είναι στα πρωτοσέλιδα του τουρκικού τύπου.


Η Μilliyet έχει τίτλο «πάγωσε η σύνοδος» και τονίζει «στο Ερζερούμ οπου συναντήθηκαν οι δυο πρωθυπουργοί υπήρξε κόντρα δηλώσεων με θέματα την Κύπρο, το Αιγαίο και την Ε.Ε.». Η τουρκική εφημερίδα δημοσιεύει τις δηλώσεις του έλληνα πρωθυπουργού για τις υπερτήσεις των τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο αλλά για τις δυνάμεις «εισβολής» στην Κύπρο.


Η Ηürriyet έχει τον προκλητικό τίτλο «8 πτήσεις για την άφιξη του Παπανδρέου» και αναφέρει οτι λίγες ημέρες πριν την άφιξη του Παπανδρέου στο Ερεζρούμ, 8 τουρκικά μαχητικά πέταξαν «πάνω απο τα ελληνικά νησιά». Η τουρκική εφημερίδα αποκαλύπτει οτι ο έλληνας πρωθυπουργός ήταν έτοιμος να ακυρώσει το ταξίδι του. Σύμφωνα πάντα με την Ηürriyet με τη διαμεσολάβηση του τούρκου υπουργού Εξωτερικών η κρίση επιλύθηκε. Η εφημερίδα αναφέρει οτι οι δυο πρωθυπουργοί έδωσαν μηνύματα θετικά για το μέλλον, όμως τονίζει οτι η αναφορά του Παπανδρέου για τις πτήσεις των τουρκικών μαχητικών «πάγωσε την αίθουσα». Η τουρκική εφημερίδα κάνει αναφορά και στις σκληρές δηλώσεις του Ερντογάν κατα της Ε.Ε.


H Vatan έχει τίτλο «ξεκίνησε θερμά , τελείωσε παγωμένα» και τονίζει οτι ο Ερντογάν αποκάλεσε τον έλληνα πρωθυπουργό ως «φίλε μου Γιώργο». Η ίδια εφημερίδα αναφέρει οτι τα λόγια του Παπανδρέου σχετικά με την Κύπρο και το Αιγαίο προκάλεσαν την αίσθηση του «κρύου ντους»


Η Cumhuriyet έχει τίτλο «Λόγια σαν τον πάγο στο Ερζερούμ» και σχολιάζει «ο Παπανδρέουν με τα σκληρά του λόγια έριχνε βολές και ο Ερντογάν απλά άκουγε». Η ίδια εφημερίδα αναφέρει οτι ο τούρκος πρωθυπουργός απέφυγε να απαντήσει στις δηλώσεις του Παπανδρέου.


Newsit στο Ερζερούμ: Μανώλης Κωστίδης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!