ΤΟΥΣ ΠΑΓΩΣΕ GIΟRGOS ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΜΗ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΕΡΖΕΠΟΥΜ! ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ


i
Quantcast

 Η επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέουν στο Ερζερούμ αλλά και τα σκληρά μηνύματα που έστειλε στην τουρκική κυβέρνηση είναι στα πρωτοσέλιδα του τουρκικού τύπου.
Η Μilliyet έχει τίτλο «πάγωσε η σύνοδος» και τονίζει «στο Ερζερούμ οπου συναντήθηκαν οι δυο πρωθυπουργοί υπήρξε κόντρα δηλώσεων με θέματα την Κύπρο, το Αιγαίο και την Ε.Ε.».

Η τουρκική εφημερίδα δημοσιεύει τις δηλώσεις του έλληνα πρωθυπουργού για τις υπερτήσεις των τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο αλλά για τις δυνάμεις «εισβολής» στην Κύπρο.


Η Ηürriyet έχει τον προκλητικό τίτλο «8 πτήσεις για την άφιξη του Παπανδρέου» και αναφέρει οτι λίγες ημέρες πριν την άφιξη του Παπανδρέου στο Ερεζρούμ, 8 τουρκικά μαχητικά πέταξαν «πάνω απο τα ελληνικά νησιά». Η τουρκική εφημερίδα αποκαλύπτει οτι ο έλληνας πρωθυπουργός ήταν έτοιμος να ακυρώσει το ταξίδι του. Σύμφωνα πάντα με την Ηürriyet με τη διαμεσολάβηση του τούρκου υπουργού Εξωτερικών η κρίση επιλύθηκε. Η εφημερίδα αναφέρει οτι οι δυο πρωθυπουργοί έδωσαν μηνύματα θετικά για το μέλλον, όμως τονίζει οτι η αναφορά του Παπανδρέου για τις πτήσεις των τουρκικών μαχητικών «πάγωσε την αίθουσα». Η τουρκική εφημερίδα κάνει αναφορά και στις σκληρές δηλώσεις του Ερντογάν κατα της Ε.Ε.
H Vatan έχει τίτλο «ξεκίνησε θερμά , τελείωσε παγωμένα» και τονίζει οτι ο Ερντογάν αποκάλεσε τον έλληνα πρωθυπουργό ως «φίλε μου Γιώργο». Η ίδια εφημερίδα αναφέρει οτι τα λόγια του Παπανδρέου σχετικά με την Κύπρο και το Αιγαίο προκάλεσαν την αίσθηση του «κρύου ντους»

Η Cumhuriyet έχει τίτλο «Λόγια σαν τον πάγο στο Ερζερούμ» και σχολιάζει «ο Παπανδρέουν με τα σκληρά του λόγια έριχνε βολές και ο Ερντογάν απλά άκουγε». Η ίδια εφημερίδα αναφέρει οτι ο τούρκος πρωθυπουργός απέφυγε να απαντήσει στις δηλώσεις του Παπανδρέου.

πηγη

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Νομίζω ότι το ένα θέμα είναι των εντυπώσεων (δηλώσεις Παπανδρέου για τις παραβιάσεις των Τούρκικων αεροπλάνων στην Ελλάδα και η δήθεν αγανακτισμένη αντίδραση των Τούρκικων εφημερίδων) και το άλλο θέμα είναι της ουσίας που κάνει τους Τούρκους να κρυφογελούν ευχαριστημένοι δηλαδή η μοιρασιά του Αιγαίου η παράδοση δηλαδή Ελληνικής κυριαρχίας στους Τούρκους. Όταν τα στρατιωτικά ελικόπτερα της Τουρκίας πετούν πάνω από την Θράκη και φωτογραφίζουν με άδεια;; όταν στατιωτικά πλοία της τουρκίας φτάνουν μέχρι την Τζιά αυτά είναι που πρέπει να μας προκαλούν μεγάλη ανησυχία. Τα επικοινωνιακά τερτίπια του Παπανδρέου κανέναν δεν πείθουν. Γιατί δεν κάνει την ΑΟΖ με την Κύπρο; Και σιγά που δεν θα πήγαινε ο Γιωργάκης στο Ερζερούμ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!