Βομβαρδίζουν πλέον και υπό το φως της ημέρας





ImageΟι NATOϊκές δυνάμεις άρχισαν πλέον να προσβάλουν στόχους εδάφους και υπό το φως της ημέρας, μετά την βεβαιότητα ότι η πυραυλική αντιαεροπορική άμυνα και το δίκτυο έγκαιρης προειδοποίησης της Λιβύης έχει δεχθεί καίριο πλήγμα. Βομβαδρίστηκε από αεροσκάφη F-15E και μάλλον και Tornado GR4 πριν από λίγο η συνοικία Ταζούρα, που βρίσκεται 30 χλμ. ανατολικά της Τρίπολης, όπου υπάρχει μεγάλη στρατιωτική βάση των δυνάμεων του Καντάφι. Αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιούνται επίσης στην πόλη Σέμπχα, που αποτελεί προπύργιο του Καντάφι και βρίσκεται 750 χλμ. νότια της Τρίπολης.
Νωρίτερα σήμερα, Λίβυοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν σήμερα ότι 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τις αεροπορικές επιδρομές και τις πυραυλικές επιθέσεις των δυνάμεων του συνασπισμού στην πρωτεύουσα Τρίπολη. Τα πτώματα έχουν μεταφερθεί στο νεκροτομείο νοσοκομείου και ορισμένα θύματα δεν έχουν αναγνωριστεί.

Ανταποκριτές του πρακτορείου Reuters είχαν πρόσβαση στο νεκροτομείο. Είναι η πρώτη φορά που επιτρέπεται σε ξένους δημοσιογράφους στην Τρίπολη να δουν νεκρούς από επιθέσεις των δυνάμεων του συνασπισμού σε νεκροτομείο. «Ήταν όλοι άμαχοι. Δεν έφταιγαν σε τίποτε» είπε υπάλληλος του νεκροτομείου, ο Αμπντέλ Σαλάαμ.

Παράλληλα, η Τυνησία πάγωσε τα περιουσιακά στοιχεία του Μουαμάρ Καντάφι και των πέντε μελών της οικογένειας μετά την απόφαση του Ο.Η.Ε., σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση που εξέδωσε κυβερνητική πηγή στην Τύνιδα, η οποία διατήρησε την ανωνυμία της.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!