Να μποϊκοτάρουν η Ελλάδα και οι τράπεζες τους μεγάλους κερδοσκόπους τους αμερικανικούς επενδυτικούς οίκους που βάλλουν κατά της οικονομίας....

l
Τον πλέον βρώμικο ρόλο κατά των αδύναμων χωρών της Ευρώπης και κυρίως κατά της Ελλάδος, Ιρλανδίας και Πορτογαλίας έχουν διαδραματίσει οι αμερικανικοί επενδυτικοί οίκοι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ίδιοι παίκτες δεν ξεπερνούν του 4 στοχοποίησαν την Ελλάδα, ακολούθησε η Ιρλανδία και σειρά πήρε η Πορτογαλία.


Πρόκειται για την Goldman Sachs, Citigroup, Morgan Stanley, J P Morgan. H Bank of America Merrill Lynch έχει ακολουθήσει πιο ουδέτερη στάση τους τελευταίους μήνες.
Στήριξαν σε υπερθετικό βαθμό τις μεγάλες short θέσεις στα CDS που κατέχονται από τα μεγάλα αμερικανικά funds.
Βέβαια ειδικά στην Ελλάδα μεγάλες short θέσεις κατέχουν και Ευρωπαίοι αλλά οι πρωτεργάτες είναι οι αμερικανοί.
Ακολούθησαν την ίδια στρατηγική και στο χρηματιστήριο σορτάροντας την αγορά.
Με την ίδια τακτική που αποδεκάτισαν την Ελλάδα, έβγαλαν από την μέση την Ιρλανδία και ακολούθως σε αδιέξοδο οδηγείται και η Πορτογαλία.
Το σενάριο περί συνωμοσίας μεταξύ διεθνών ελεγκτικών οίκων τύπου Moody’s και Standard and Poor’s και αμερικανικών επενδυτικών τραπεζών, δεν μπορεί να αποδειχθεί.
Μπορεί να αναφέρεται και να δημιουργεί εντυπώσεις αλλά δεν αποδεικνύεται.
Σε ένα τέτοιο περιβάλλον ακραίας κερδοσκοπίας η Ελλάδα ζήτησε ουκ ολίγες φορές την στήριξη των αμερικανικών επενδυτικών οίκων όπως και οι ελληνικές τράπεζες στις αυξήσεις κεφαλαίου.
Αν η Ελλάδα και οι τράπεζες αποφασίσουν να σταματήσουν τις μεγάλες δουλειές τους με τους αμερικανούς και αυτό συμβεί και από άλλες χώρες τότε θα συνειδητοποιήσουν ότι θα χάσουν περισσότερα. Την πρόταση αυτή την κάνει κορυφαίο τραπεζικό στέλεχος με καλή γνώση των αγορών.
Μποϋκοτάζ λοιπόν στους αμερικανικούς οίκους που ούτε έχουν στηρίξει τα συμφέροντα της Ελλάδος και των ελληνικών επιχειρήσεων.
Για συμβουλευτικές υπηρεσίες, για αναδοχές για συμβούλους αποκρατικοποιήσεων η Ελλάδα και οι τράπεζες να απευθύνονται στις ευρωπαϊκές τράπεζες που διαθέτουν την ίδια τεχνογνωσία περί του αντικειμένου…..

www.bankingnews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!