Fitch: Αισιοδοξία, προβληματισμός, αλλά και προειδοποιήσεις για υποβάθμιση….



(
Όπως αναφέρει η Fitch Ratings, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής της 24ης και 25ης Μαρτίου, η συμφωνία των ηγετών της Ε.Ε ναι μεν έχει ενισχύσει την πολιτική αντίδραση στην ευρωπαϊκή κρίση του κρατικού χρέους, αν και οι καθυστερήσεις, όπως επισημαίνει ο οίκος, μέχρι τον Ιούνιο για τον τρόπο ενίσχυσής της δανειοδοτικής ικανότητας του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) από τα 255 δισ. ευρώ σε 440 δισ. ευρώ κρίνεται "απογοητευτική".

Την ίδια ώρα, ο οίκος αναφέρει ότι η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. είναι απίθανο να συμβάλει στην απομάκρυνση των βραχυπρόθεσμων κινδύνων για τα κράτη μέλη.
Συγκεκριμένα για την Ελλάδα η Fitch σχολιάζει ότι αν και η αξιολόγηση παραμένει σταθερή στο ΒΒ+ με αρνητικό outlook, εντούτοις η απόφαση των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην επίλυση μελλοντικών κρίσεων χρέους από τα μέσα του 2013 δημιουργεί πιέσεις στην πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας σε βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

Tέλος, όσον αφορά την Πορτογαλία, ο οίκος αναφέρει ότι αναμένεται νέα υποβάθμιση της χώρας εάν δεν υπάρξει έγκαιρη "διάσωση" από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ. Μάλιστα η Fitch αναφέρει ότι μια έγκαιρη διάσωση θα ενίσχυε την αξιοπιστία των προσπαθειών δημοσιονομικής προσαρμογής της Πορτογαλίας.  ΠΗΓΗ:Financeforum

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!