Όλι Ρεν: «Κανένα σχέδιο για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Picture 0 for Προς όφελος της Φινλανδίας η στήριξη της Πορτογαλίας, λέει ο Ρεν
«Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ακόμη και μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων που έδειξαν έλλειμμα μεγαλύτερο των εκτιμήσεων για το 2010» ξεκαθάρισε ο ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Ο Όλι Ρεν ανέφερε ότι το έλλειμμα του 10,5% οφείλεται στο γεγονός ότι τα φορολογικά έσοδα ήταν μικρότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις. Σε κάθε περίπτωση, μπορεί το έλλειμμα να είναι υψηλό, ωστόσο «είναι απολύτως πραγματικό», σημείωσε ο επίτροπος, επισημαίνοντας ότι αποτυπώνει τα πραγματικά δημόσια οικονομικά της χώρας.
Παράλληλα, σχολίασε ότι η προσφυγή της Πορτογαλίας στο μηχανισμό, δεν συμπαρέσυρε και τα spread της Ισπανίας, η οποία έχει καταφέρει να διαχωρίσει τη θέση της από τις υπερχρεωμένες χώρες, σταθεροποιώντας τα οικονομικά της και αναδιοργανώνοντας τον τραπεζικό της τομέα.
Επίσης, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο για την Πορτογαλία, εφόσον ο ευρωσκεπτικισμός επικρατήσει στη Φιλανδία. "Ο ευρωπαϊκός μηχανισμός χρηματοπιστωτικής σταθερότητας (EFSF) μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο αν υπάρξει ομόφωνη απόφαση. Αυτό σημαίνει ότι αν η Φιλανδία είναι αντίθετη, δεν θα υπάρξει απόφαση" ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι η Κομισιόν βρίσκεται σε ετοιμότητα για τη στήριξη μεμονωμένων κρατών-μελών.              ΠΗΓΗ:Newscode

Σχόλια

Ο χρήστης Σχεδιασμος Ιστοσελιδων είπε…
Ελεος...Ας το πυν επιτελους οπως ειχε το θαρρος και το ειπε ο Τρικουπης...Δυστυχως επτωχευσαμεν

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!