Απάντηση Δρούτσα στον Μπαγίς με χρονοκαθυστέρηση και μέσω του Π.Παναγιωτόπουλου!

Σφοδρή επίθεση από τον τομεάρχη Εξωτερικών της Ν.Δ. Πάνο Παναγιωτόπουλο στην κυβέρνηση λόγω του γεγονότος ότι επέτρεψαν στον Εγκεμέν Μπαγίς να πουλήσει ¨νταβατζιλίκι” στους Έλληνες μουσουλμάνους, εντελώς ανενόχλητος, συνοδεύοντας τη σύζυγο του Τούρκου πρωθυπουργού Εμινέ Ερντογάν. Ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι ο Τούρκος υπουργός παραβίασε τον κανόνα σύμφωνα με τον οποίο κάθε επισκέπτης σέβεται την εθνική κυριαρχία της χώρας και εφαρμόζει όσα προβλέπονται από το Σύνταγμα και τους νόμους.
«Και λυπούμεθα διπλά, γιατί η κυβέρνηση δεν βρήκε τα κατάλληλα λόγια για να βάλει τον κ. Μπαγίς στη θέση του» πρόσθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος προκαλώντας την άμεση αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών.
«Η εξωτερική πολιτική και τα εθνικά θέματα της χώρας δεν πρέπει να θυσιάζονται στο βωμό του εύκολου εντυπωσιασμού και της επικοινωνίας» απάντησε ο υπουργός Δημήτρης Δρούτσας χαρακτηρίζοντας «όψιμα ευαίσθητο» τον κ. Παναγιωτόπουλο.
Ο υπουργός πρόσθεσε ότι “Oι Έλληνες δεν έχουν ανάγκη από αυτόκλητους προστάτες (σ.σ.: αυτό το είπε στον Π.Παπαγιωτόπουλο για να το ακούσει ο Μπαγίς; Έλεος!), ότι κάθε ξένος αξιωματούχος που επισκέπτεται τη χώρα μας είναι ευπρόσδεκτος και οφείλει να δείχνει απαιτούμενο σεβασμό ιδιαίτερα προς τις ευαισθησίες των τοπικών κοινωνιών. Η Ελλάδα δεν δέχεται παρεμβάσεις στο εσωτερικό της, ούτε δηλώσεις ή ενέργειες που αποσκοπούν στην περιχαράκωση ή την περιθωριοποίηση μουσουλμάνων συμπολιτών μας» επεσήμανε και ανέφερε ότι «αυτά καταστήσαμε σαφή σήμερα και στον πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα».
Επιπλέον ο υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι ο κ. Μπαγίς καταφεύγει συχνά σε αμετροεπή ρητορική που εξυπηρετεί επικοινωνιακές ανάγκες στην Τουρκία και «αυτό είναι γνωστό και λαμβάνει πάντοτε την απάντηση που αρμόζει».


Μόνο που τα είπε με καθυστέρηση μιας ημέρας και μετά από τα δημοσιεύματα του defencenet.gr, αλλά και την ερώτηση Παναγιωτόπουλο που επισήμαναν το μέγεθος του εξευτελισμού.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

| "Greek National Pride" blog, ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ,

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!