Financial TImes: Τελεσίγραφο στην Ελλάδα

Οικονομία
"Greece set for severe bail-out conditions" είναι ο τίτλος του σημερινού άρθρου της "Financial Times"  που επισημαίνει τη πρωτοφανή εξωτερική παρέμβαση στην οικονομία της Ελλάδας.
Στο δημοσίευμα επισημαίνει η έντονη απουσία πολιτικής βούλησης ως βασική αιτία που η Ελληνική κρίση αδυνατεί να επιλυθεί, επισημαίνεται στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες διαπραγματεύονται μια συμφωνία που θα οδηγήσει σε πρωτοφανής εξωτερική παρέμβαση στην ελληνική οικονομία, συμπεριλαμβανομένου της διεθνούς συμμετοχής στην είσπραξη των φόρων και στην ιδιωτικοποίηση των κρατικών περιουσιακών στοιχείων, σε αντάλλαγμα νέα δάνεια για την Αθήνα, σχολιάζει η Financial Times.
Οι άνθρωποι που συμμετέχουν στις συνομιλίες δήλωσαν ότι η δέσμη μέτρων θα περιλαμβάνει επίσης κίνητρα για τους ιδιώτες κατόχους ελληνικού χρέους να επεκτείνουν εθελοντικά το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής της Αθήνας, καθώς και άλλον ένα γύρο μέτρων λιτότητας.
Η εφημερίδα αναφέρει πως μέσω νέων δανείων η Ελλάδα έως το 2013 θα χρειαστεί το ήμιση της νέας χρηματοδότησης ύψους 60-70 δισ ευρώ, το οποίο αναμένεται να καλυφθεί από τις αποκρατικοποιήσεις αλλά και από τις αλλαγές των όρων αποπληρωμής του δανείου.
Επίσης, επισημαίνεται ότι η αποτυχία συναίνεσης των πολιτικών κομμάτων μπορεί να οδηγήσει σε ναυάγιο την συμφωνία του πακέτου των νέων μέτρων, ωστόσο οι πιέσεις από την πλευρά του ΔΝΤ είναι έντονες, απειλώντας με μη καταβολή του δικού τους μεριδίου της 5ης δόσης, που σημαίνει ότι χωρίς τα κεφάλαια του ΔΝΤ, οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης θα αναγκαστούν να καλύψουν το χρηματοδοτικό κενό, ή θα αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει.  newscode

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!