WSJ: “Πριν η Ελλάδα “ξεμείνει” από ρευστό, η Γερμανία “χαλαρώνει” τη στάση της”


is

Σημερινό δημοσίευμα της Wall Street journal με τίτλο “Berlin Considers a Shift on Greek Debt”  αναφέρει πως η Γερμανία για χάρη της Ελλάδας, αποφάσισε να επιχορηγήσει το δεύτερο πακέτο στήριξης.

Όπως γράφει η αμερικανική εφημερίδα, η Γερμανία έχει καταλάβει ότι η επιμονή της για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους έχει βυθίσει το ευρώ, γι’ αυτό και “χαλάρωσε” τη στάση της, συζητώντας για το δεύτερο πακέτο στήριξης, με την ελπίδα ότι θα δοθεί λίγος περισσότερος χρόνος για να γίνει μια ήπια αναδιάρθρωση.



Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Γερμανία εξετάζει να εγκαταλείψει την απαίτησή της για την επιμήκυνση των ελληνικών ομολόγων.

Εάν πράγματι το Βερολίνο συμφωνήσει να δανείσει περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα, χωρίς να ζητήσει ως αντάλλαγμα να επωμιστούν άμεσα μέρος του βάρους αυτού και οι ομολογιούχοι, θα έχει γίνει ένα σημαντικό βήμα για τη συμφωνία στο δεύτερο πακέτο των δανείων, πριν η Ελλάδα «ξεμείνει» από ρευστό, στα μέσα του Ιουλίου, αναφέρει η WSJ.

Η αισιοδοξία της αγοράς αποτυπώνεται στην άνοδο του ευρώ στα υψηλά τριών εβδομάδων, καθώς οι εμπλεκόμενοι θεώρησαν ότι ο άμεσος κίνδυνος αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους μειώνεται.

Χθες, ο πρόεδρος του Eurogroup Jean Claude Juncker εξέφρασε την ελπίδα ότι το πρόβλημα χρέους της Ελλάδας θα λυθεί “πριν από το τέλος του Ιουνίου”, μετά τη συνάντηση που είχε με το Γάλλο Πρόεδρο, Nicolas Sarkozy.

Ο Juncker επανέλαβε ότι “η πλήρης αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν αποτελεί επιλογή, δεν προβλέπεται από κανέναν. Οπότε δεν θα υπάρξει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους”.

Μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της τρόικας για την Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποφασίσει για τη νέα βοήθεια, ενώ οι υπουργοί Οικονομικών θα ξεκινήσουν τις συζητήσεις την Τετάρτη (2/6) στην Βιέννη.

Οι υπουργοί θα ζητήσουν από την Ελλάδα εγγυήσεις για περισσότερες αποκρατικοποιήσεις με διεθνή εποπτεία, περαιτέρω μείωση των κρατικών δαπανών , αλλά και πάταξη της εισφοροδιαφυγής.

Το δύσκολο είναι, σύμφωνα με την WSJ, να πείσουν οι ηγέτες της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Φιλανδίας, τα δικά τους Κοινοβούλια να ψηφίσουν υπέρ του νέου πακέτου.

newscode

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!