Τα ΜΜΕ στα Σκόπια για την συνάντηση Παπανδρέου - Γκρούεφσκι

Τα ΜΜΕ στα Σκόπια για την συνάντηση Παπανδρέου - ΓκρούεφσκιΈγινε λόγος στη συνάντηση για εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασία

Σε λιτή ανακοίνωση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ σχετικά με τη συνάντηση που είχαν το απόγευμα στις Βρυξέλλες οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου και της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, αναφέρεται ότι «η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο του συνεχούς διαλόγου και προς την κατεύθυνση βελτίωσης της ποιότητας των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών».


Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, για την οικονομική κατάσταση, για τις προκλήσεις με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωπες οι δύο χώρες, καθώς και για την κατάσταση στη περιοχή.

«Οι δύο πρωθυπουργοί εξέφρασαν ετοιμότητα για την εξεύρεση λύσης σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας, λύση η οποία θα μπορούσε να επιτευχθεί μέσω διαλόγου και της δυναμικής διαδικασίας υπό την αιγίδα του ΟΗΕ», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός των Σκοπίων Α1, επικαλούμενος διπλωματικές πηγές, μετέδωσε ότι ο Γ. Παπανδρέου στη συνάντηση με τον Ν. Γκρούεφσκι άνοιξε το θέμα της τοποθέτησης του αγάλματος του Μ. Αλεξάνδρου στα Σκόπια και του ανέφερε ότι τέτοιες ενέργειες εγείρουν ζήτημα αξιοπιστίας της ηγεσίας της ΠΓΔΜ σχετικά με τις προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης και της προόδου που πρέπει να επιτύχει η ΠΓΔΜ για την ενσωμάτωση της στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ.                   NEWSBEAST

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!