Ευέλπιδες, προβοκάτορες και …αδέξιοι δεξιοί

Ενώ το “Έθνος” και άλλοι θεράποντες της δημοκρατίας και των δημοσίων έργων κινδυνολογούν ασυστόλως επαναφέροντας στο προσκήνιο τα …”σταγονίδια του Ιωαννίδη”, σαράντα σχεδόν χρόνια από την πτώση της χούντας, και ενώ οι Τούρκοι βλέπουν κι αυτοί “ελληνική – Βαριοπούλα” (συμπτωματικά ασφαλώς) έρχεται στο φως η αλήθεια για όσα συνέβησαν στην Σχολή Ευελπίδων και όσα θα συμβούν …στη ΝΔ, επειδή αυτή είναι ο στόχος αν δεν το έχουν καταλάβει ακόμα στην Συγγρού.
Σύμφωνα λοιπόν με όσα έχουν γίνει γνωστά, μετά την εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων όπου διαβάστηκε η ημερήσια διαταγή του κ. Αβραμόπουλου και προβλήθηκε βίντεο, ο τεταρτοετής φοιτητής που είναι αρχηγός της τάξης του και άρα επικεφαλής των υποψηφίων αξιωματικών, ζήτησε να κλείσουν οι πόρτες στο αμφιθέατρο της ΣΣΕ. Τότε -σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά- χαρακτήρισε “μπούρδα” το Πολυτεχνείο και παρότρυνε πέντε πρωτοετείς σπουδαστές να τραγουδήσουν ελαφρώς παραφρασμένο τον ύμνο της 21ης Απριλίου των πραξικοπηματιών. 

Η υπόθεση όμως δεν ξεκινά από αυτό το επεισόδιο, ούτε σταματά σε αυτό.
 Ήδη όλοι γνωρίζουν ότι ο σπουδαστής “που ύμνησε τη χούντα” ήταν αυτός που παρακίνησε τους υπολοίπους ευέλπιδες να κάνουν βήμα τραγουδώντας την “Μακεδονία ξακουστή” στις 28 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, παρά το γεγονός ότι είχε εκδοθεί διαταγή για ακύρωση της παρέλασης.
Το γεγονός εκείνο το είχε χειροκροτήσει όλη η Ελλάδα: Οι Ευέλπιδες αρνούνται να φύγουν από την παρέλαση
Πρώτος (διαφαινόμενος) στόχος λοιπόν να διαστρεβλωθεί το μήνυμα της λαϊκής εξέγερσης της 28ης Οκτωβρίου και να κτυπηθεί το πατριωτικό κίνημα που αναπτύσσεται εναντίον του Μνημονίου και των Δανειστών, όπως επισημάναμε ήδη: Ψάχνουν να βρουν “σταγονίδια” για να πλήξουν τον πατριωτισμό των Ελλήνων
Γι αυτό και έχουν καίρια σημασία όσα έχουμε γράψει επανειλημμένως για την πατριωτική δεξιά , την ενοχική δεξιά και την ηλίθια δεξιά.
Ο νεαρός εύελπις έπρεπε να ξέρει ότι θα ήταν στόχος και να μην σπεύσει να δώσει αφορμές. Ή μήπως χρησιμοποιήθηκε για να στηθεί μια προβοκάτσια ολκής; Όλα είναι ανοικτά και αργά ή γρήγορα θα μάθουμε.
Μέχρι τότε ερώτημα (προσωρινό) 1: γιατί δεν έγινε ΕΔΕ μετά την παρέλαση; Για να μην προκαλέσουν, ή επειδή υπήρχε άλλος σχεδιασμός;
Αλλά ούτε από την 28η Οκτωβρίου ( και τον τρόμο του συστήματος από τον λαϊκό ξεσηκωμό) ξεκινούν όλα.
Πάνε αρκετά πιο πίσω, τότε που ο Σαμαράς απευθύνθηκε στους αξιωματικούς και τους τίμησε σε μια στιγμή που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τους απαξίωνε συστηματικά: Θέσεις της ΝΔ για τις Ένοπλες Δυνάμεις
Η κίνηση εκείνη του αρχηγού της ΝΔ αντιμετωπίσθηκε ευνοϊκότατα από την συντριπτική πλειοψηφία των αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων οι οποίοι είδαν στον Α. Σαμαρά τον πατριώτη πολιτικό που αντιλαμβάνεται τις αγωνίες τους και ανταποκρίνεται στα αιτήματά τους.
Από τότε το ΠΑΣΟΚ άρχισε να χάνει το παιχνίδι στις Ένοπλες Δυνάμεις, όπως άλλωστε έχει χάσει το γενικότερο πολιτικό παιχνίδι. Η κύρια στρατηγική του δεν είναι πλέον να αντιστρέψει την πολιτική φθορά του και να ανακάμψει στις δημοσκοπήσεις και στην κάλπη. Ξέρουν ότι αυτό δεν γίνεται. Το 20% ή και το 15% δεν θα γίνει ποτέ ξανά 35% και 40%. Ο κύριος στόχος του είναι λοιπόν να υπονομεύουν και να φθείρουν συστηματικά και συνεχώς τη ΝΔ για να μην πάρει αυτοδυναμία.
Κορυφαία απόδειξη οι τελευταίες κρίσεις.  Μετά την «εισβολή» αποστράτων στο Υπουργείο Άμυνας (και άλλη “σύμπτωση”) ακολούθησαν οι ασυναρτησίες περί πραξικοπήματος από τον Παπανδρέου και το Μπεγλίτη και οι  ξαφνικές κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ο κ. Μπεγλίτης καρατόμησε εν ψυχρώ την ηγεσία των ΕΔ για να τις στελεχώσει με πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του ΠΑΣΟΚ. Με σκοπό η νέα ηγεσία των ΕΔ να δρα σε υπονομευμένο περιβάλλον.
Και να πως συνεχίζεται σήμερα η προβοκάτσια. Γράφει η ίδια εφημερίδα που αποκάλυψε το …πραξικόπημα στην σχολή Ευελπίδων: Άλλη μία περίεργη συζήτηση που διεξάγεται αφορά στη σύνδεση που ορισμένοι κάνουν μεταξύ του περιστατικού στη Σχολή Ευελπίδων με τον πρώην Α/ΓΕΣ Φρ. Φράγκο. Ως γνωστόν, ο πρώην Αρχηγός έχει δικό του δίκτυο στον Στρατό Ξηράς και απολαμβάνει υψηλής δημοφιλίας. Δεν λείπουν όμως και εκείνοι που πιστεύουν ότι αποτελούσε, καθόλη τη διάρκεια της θητείας του, ανασταλτικό παράγοντα στη μεταρρύθμιση του Στρατού και ότι προσπαθούσε με κάθε τρόπο να περιορίσει τη δημοσιότητα οποιουδήποτε περιστατικού θα έπληττε την εικόνα του Στρατού και κατεπέκταση τη δική του. Ορισμένες πηγές μάλιστα διατείνονται ότι αυτό γινόταν καθώς ο πρώην Α/ΓΕΣ δεν κρύβει τις πολιτικές του φιλοδοξίες…”
Καταληκτικό ερώτημα: Έχουν αντιληφθεί τα επιτελεία της Συγγρού τι παίζεται; Έχουν κατανοήσει ότι η αντίσταση του “συστήματος ΠΑΣΟΚ” θα είναι και απελπισμένη και μανιασμένη και ότι η πορεία της ΝΔ προς την κυβέρνηση δεν περνά μόνο από τις δημόσιες σχέσεις με τα ΜΜΕ;
ANTINEWS

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!