“Κόκκινη γραμμή” από Σαμαρά για εκλογές


Καθώς η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου διανύει τις πρώτες εβδομάδες… ζωής, και μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης εκκρεμότητας με την εκταμίευση της 6ης δόσης, που συμπίπτει με τη συμπλήρωση δυο ετών από την εκλογή του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, στις 29 Νοεμβρίου του 2009, ο Αντώνης Σαμαράς δείχνει αποφασισμένος να χαράξει «κόκκινη γραμμή», αναφορικά με το φλέγον ζήτημα των εκλογών.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε μια ιστορική εθνική υπέρβαση, συμφωνώντας να συμμετάσχει στην κυβέρνηση Παπαδήμου, ως αναγκαιότητα της στιγμής, προκειμένου να αποφορτιστεί το αρνητικό για την Ελλάδα κλίμα στην Ευρώπη, να αποφευχθεί το δημοψήφισμα που σχεδίαζε ο Γιώργος Παπανδρέου, να απομακρυνθεί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το Μέγαρο Μαξίμου, και να κλείσουν οι «εθνικές εκκρεμότητες».
Ως εθνικές εκκρεμότητες ορίζονται η εκταμίευση της 6ης δόσης, η ψήφιση του προϋπολογισμού του 2012, η συμφωνία για το PSI, και η υπογραφή του Μνημονίου ΙΙ, που θα εγγυηθεί τη συνέχιση της χρηματοδότησης της Ελλάδας για τα επόμενα χρόνια, εν μέσω μιας κρίσης που διογκώνεται.
Αυτή η εθνικά υπεύθυνη στάση του Αντώνη Σαμαρά, αποτιμήθηκε θετικά από την πλειοψηφία των πολιτών, και όχι μόνο τους οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας. Όπως συνέβη και με την επιστολή που έστειλε στους εταίρους-δανειστές, ξεμπλοκάροντας την εκταμίευση της 6ης δόσης.
Στον αντίποδα, τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου, έχουν ως κεντρικό σχεδιασμό το πώς θα… διαμοιραστούν τα τιμάρια του Κινήματος, μετά την επικείμενη απομάκρυνση του Γιώργου Παπανδρέου από την ηγεσία του.
Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι… ενθαρρύνουν τις καθυστερήσεις, οι οποίες αναπόφευκτα θα υπάρξουν στην ολοκλήρωση των θεμάτων που έχει αναλάβει να επιλύσει η κυβέρνηση Παπαδήμου. Και επομένως, να παρατείνουν το βίο της, μεταθέτοντας για αργότερα τον χρόνο διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών.
Ο Αντώνης Σαμαράς από την πλευρά του, δεν πρόκειται να επιτρέψει να… ξεχαστεί η δέσμευση των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου, για εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου. Κι αν κριθεί ότι είναι απαραίτητη μια παράταση, αυτή θα είναι λελογισμένα μικρή, και δεν θα εκτείνεται πέραν του Μαρτίου.
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης άλλωστε εκτιμά ότι οι εκλογές αποτελούν την απαραίτητη βαλβίδα ασφαλείας, προκειμένου να μην εκραγεί η κοινωνία, απέναντι σε μια κυβέρνηση η οποία προήλθε από τη Βουλή, και όχι από τη λαϊκή ετυμηγορία της κάλπης.STATESMAN

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!