Πλέον μπορούμε να μιλάμε για ευρωπαϊκή ηλιθιότητα.

New Year Pictures

Η ΕΕ αντιπροσωπεύει παραπάνω από το 21% της παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας. Πρόκειται δηλαδή για την ισχυρότερη οικονομία στον πλανήτη. Ενώ λοιπόν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρακτικά έχει απεριόριστα αποθεματικά, οι Μερκοζί επιμένουν να μην ασκούν μια ουσιαστική πολιτική διάσωσης από φόβο (α) μπας και ξυπνήσει το φάντασμα του πληθωρισμού και (β) μπας και θεωρηθεί ότι επιβραβεύεται η πολιτική του “αραχτού και ακριβοπληρωμένου δημόσιου” σε κράτη όπως η Ελλάδα.
Τα παράπλευρα αποτελέσματα όμως αυτής της ακραίας και εν τέλει απάνθρωπης πολιτικής, είναι η Ιταλία να πρέπει να δανειστεί περίπου μισό τρισεκατομμύριο μέσα το 2012 την ίδια στιγμή που ακόμα και η Γαλλία αγωνίζεται να διασώσει την πιστοληπτική της ικανότητα.
Για παράδειγμα, πριν λίγες μέρες η Ιταλία τύπωσε για να πουλήσει € 7 δισεκατομμύρια σε 10ετή ομόλογα και οι επενδυτές απαίτησαν απόδοση περίπου 7% για να τα αγοράσουν!
Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ανόητης πολιτικής που εφάρμοσαν στην Ελλάδα, με την βοήθεια βεβαίως του θιάσου: Γ. Α. Παπανδρέου και λοιποί συναγωνιστές από το γυμναστήριο και την κηπουρική.  Freepen.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!