Τουρκία: «Τρόμος» στο ΥΠΕΞ από το ελληνικό διάβημα…

Αντέδρασε έστω και καθυστερημένα το ΥΠΕΞ στις προκλητικότατες δηλώσεις του Μεσούτ Γιλμάζ και επέδωσε διάβημα στην Άγκυρα. Πιο συγκεκριμένα, κατ’ εντολή του υπουργού Εξωτερικών Σταύρου Δήμα, ο Διευθυντής της Α4 Διεύθυνσης Τουρκίας, πραγματοποίησε διάβημα στην επιτετραμμένη της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα, σε σχέση με τις δηλώσεις στον τουρκικό Τύπο του πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας Μ. Γιλμάζ. Ας σημειωθεί πως η συγκεκριμένη ενέργεια έλαβε χώρα ασχέτως της απόπειρας ανασκευής τους από τον πρώην Τούρκο πρωθυπουργό.

Η Αθήνα, μέσω του διαβήματος απαίτησε τη διερεύνηση των δηλώσεων αυτών και των αντίστοιχων αναφορών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας στο παρελθόν, καθώς και σχετική ενημέρωση της ελληνικής πλευράς για κάθε συναφές στοιχείο. Τονίσθηκε δε, ότι ενόσω οι εν λόγω πληροφορίες παραμένουν αδιερεύνητες, δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη και υπονομεύουν τις προσπάθειες οικοδόμησης σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο λαών.
Μετά από την «οργίλη» αυτή αντίδραση της Αθήνας, οι Τούρκοι μάλλον θα πρέπει να έχουν χάσει τον ύπνο τους, ενώ στη σύνοδο των πρέσβεων μάλλον θα τεθεί θέμα κατάργησης των επιχειρήσεων «αντιποίνων» κατά της χώρας μας…defencepoint

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!