Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουάριος, 2011

Κρατικές διαφημίσεις στην Ιστοσελίδα της μαμάς Μαργαρίτας

Εικόνα
Και ενώ γύρω μας σφυρίζουν οι επιχορηγήσεις του γιού Γιώργου στη Μ.Κ.Ο της μητέρας Μαργαρίτας , άλλοι μιλάνε για 400 παρά... κάτι χιλιάδων ευρώ.άλλοι μιλάνε 1.249.694 ευρώ, ψάξαμε και εμείς να δούμε τι είναι αυτή η Μ.Κ.Ο.. Είναι η Κ.Ε.Δ.Ε. ( Κέντρου Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη) με πρόεδρο την Μαργαρίτα Τσαντ Παπανδρέου και μέλη του Δ.Σ. όλοι μέλη του ΠαΣοΚ και μόλις μπήκαμε στη σελίδα τους στο ιντερνετ kede.org πάθαμε το μεγάλο σοκ.

Spiegel εναντίον Bild για την Ελλάδα

Εικόνα
«Bild – Οι εμπρηστές», είναι ο  τίτλος του εξωφύλλου του περιοδικού  Spiegel που κυκλοφόρησε σήμερα και εξαπολύει επίθεση στην λαϊκή εφημερίδα με την μεγαλύτερη κυκλοφορία στη Γερμανία, καταλογίζοντας της, με αφορμή τη στάση της έναντι της Ελλάδας,  ότι  «κατρακυλά  στο ρόλο ενός δεξιού-λαϊκιστικού κόμματος, το οποίο λείπει από τη γερμανική πολιτική κουλτούρα».

Financial Times: "O Παπανδρέου θα προκηρύξει πρόωρα εκλογές"

Εικόνα
Μπορεί ο κ. Παπακωνσταντίνου να υπογράμμισε χθες σε συνέντευξή του ότι δεν θα γίνουν εκλογές πριν την λήξη της τετραετίας, όμως οι Financial Times έχουν αντίθετη άποψη.

Bruegel προς ΕΕ: η Ελλάδα έχει …φαληρήσει!

Το εξαιρετικά σοβαρό Ινστιτούτο/δεξαμενή σκέψης Bruegel των Βρυξελλών, που συχνά η ΕΕ χρησιμοποιεί για έρευνες σε θέματα σχετιζόμενα με την Ένωση, δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα μια Έκθεση η οποία παροτρύνει την ΕΕ να κινηθεί στην κατεύθυνση αναγνώρισης της πτώχευσης της Ελλάδας.Αναφέρει η σχετική έκθεση:

ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ TIΠΟTA

Εικόνα
Στις 2 Μάρτη Τετάρτη από τις 3μ.μ. μέχρι τις 11μ.μ. να αναρτήσουμε όλα τα blog ανάρτηση με τον ίδιο τίτλο και το κάθε blog τις δικές του απόψεις ως περιεχόμενο. Ως τίτλο: Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ - ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ – ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙ ΖΟΥΜΕ ΤΟ Δ.Ν.Τ - ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ – ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚH

ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ,ΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ

http://home.gethome.no/siamak. javid/etc/NewAirportSecurity. swf      (Περιηγηθείτε με τον ΚΕΡΣΟΡΑ )    

Η στρατηγική σημασία της Κρήτης

Εικόνα
Οι τελευταίες εξελίξεις στην Τυνησία, στην Αίγυπτο και στη Λιβύη αναμένετα να αναβαθμίσουν κατακόρυφα τον ήδη ουσιαστικό ρόλο της Κρήτης στα στρατιωτικά σχέδια του ΝΑΤΟ.

Ποιός είναι ο απομονωμένος κομπάρσος;

Εικόνα
Του Σταύρου Χριστακόπουλο υ Το τελευταίο διάστημα η ελληνική κοινωνία έχει υποστεί μια φοβερής έντασης πλύση εγκεφάλου χρηματοδότηση της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ( EFSF ), που με κεφάλαια 440 δισ. ευρώ αποτελεί τη βάση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ( EFS M ), στον οποίο συμμετέχει και το ΔΝΤ με περισσότερα από 250 δισ. ευρώ. προκειμένου να πειστεί πως η κυβέρνηση Παπανδρέου διαπραγματεύεται ώστε να επιτύχει, ανάμεσα σε άλλα, τη

"Νύχτωσε. Ώρα να φεύγουμε"...

Εικόνα
Είπε αμάν και πώς να πάρει την προεδρία, τελικά, τα δαχτυλίδια να ‘ν’ καλά, την φόρεσε την «προεδρία» στο μεσαίο δάκτυλο και ξεκίνησε να την επιδεικνύει. Στο κόμμα του αρχικά. Για την κατά πρόσωπο επίδειξη στον λαό θα έπαιρνε μερικά χρόνια. Έπρεπε να βάλει πλώρη για τα μεγάλα. Έτσι, μετά είπε αμάν και πώς να πάρει και την πρωθυπουργία και αν και κανείς δεν του το’ χε- ειδικά ο αντιπρόεδρος- ήρθε ο ανεψιός και του την έδωσε –έτερο δαχτυλίδι αυτό, διαπαραταξιακό. Χωρίς εμπόδια, με μπόλικη εύνοια, έφτασε «ψηλά».

Η ανατροπή του πολιτικού σκηνικού είναι θέμα χρόνου

Εικόνα
Από την εθνική κατάθλιψη στην ανάκαμψη! του Κώστα Ροδινού Φαίνεται ότι αρχίζουν να το συνειδητοποιούν ότι ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί άλλο. Καταρρέει. Από τη μια, η διαρκώς διογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια, από την άλλη η παταγώδης αποτυχία του μνημονίου, έχουν σχεδόν παραλύσει την λειτουργία της  κυβέρνησης. Ο συντονισμός έχει καταντήσει ανέκδοτο.  Οι γκάφες είναι καθημερινές. Οι υπουργοί δηλώνουν «κουρασμένοι»!  Τα αδιέξοδα συσσωρεύονται. Ήδη φτάσαμε στο 4 ο Μνημόνιο! Και το μέλλον άδηλο!

Να πληρώσουν την κρίση εκείνοι που έβγαλαν πολλά λεφτά τόσο χρόνια

Εικόνα
Γιατί άραγε τα καθεστωτικά ΜΜΕ και η κυβέρνηση γενικότερα προσπαθούν να περάσουν την 25η Μαρτίου ως ημερομηνία δίχως αύριο; (Ως γνωστόν η κρίσιμη για την Ελλάδα εαρινή Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ θα πραγματοποιηθεί 24 και 25 Μαρτίου στις Βρυξέλλες)

Ελλάδα: Ηρθε η ώρα του "Plan B"

Εικόνα
Την αγωνία τους για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα εκφράζουν οι "Financial Times", με δύο άρθρα τους, ένα στη γνωστή στήλη LEX και ένα στο editorial της εφημερίδας. Οι "F.T." κάνουν λόγο για το "μαρτύριο του Σίσυφου" της Ελλάδας. Αναφέρουν το ενδεχόμενο για ελεγχόμενη αναδιάρθρωση των κρατικών χρεών της χώρας αλλά και για πρόωρες εκλογές,

Με Κακούς Οιωνούς αλλά και ελπίδες σε όλα τα μέτωπα ξεκινάει η τρέχουσα εβδομάδα.

Εικόνα
(07:45 - 28/02/11)   Με κακούς οιωνούς θα λέγαμε ότι ξεκινάει η τρέχουσα εβδομάδα και οι οποίοι εντοπίζονται κυρίως στο μέτωπο της οικονομίας και των πιθανών εξελίξεων σε επίπεδο Ε.Ε., καθώς και σε επιμέρους ανησυχητικές τεχνικές ενδείξεις οι οποίες υπάρχουν μετά την πρόσφατη πτώση στην αγορά και ειδικά στις τραπεζικές μετοχές. Φυσικά να τονίσουμε ότι το ενδιαφέρον θα είναι στραμμένο και στις εξελίξεις σε επίπεδο Λιβύης και της πορείας των τιμών του πετρελαίου και των ξένων

Στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη: Κίνδυνοι και οφέλη

Εικόνα
Το κορυφαίο Washington Institute for Near East Policy σε έκθεσή του επισημαίνει ότι μία επέμβαση από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ κατά της Λιβύης θα μπορούσε να δώσει τέλος στην εσωτερική διαμάχη, μειώνοντας αποτελεσματικά τη χρήση βίας που ασκείται στον εξεγερμένο πληθυσμό και επιδρώντας θετικά στη ψυχολογία των αντικαθεστωτικών.

* ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ Αλλαγές στη σκακιέρα του Σκοπιανού i

Εικόνα
Αλλαγή Aστάσης της Ουάσιγκτον απέναντι στην κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι υποδεικνύει η αποδοχή από τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ του αιτήματος της αντιπολίτευσης για πρόωρες εκλογές,

Υπήρχαν Έλληνες πριν το 1821;

Εικόνα
Επιστολή - ντοκουμέντο: Η επιστολή είναι του Γερμανού φιλόλογου Martin Crusius προς τον Κρητικό Φραγκίσκο Πόρτω, δάσκαλο ελληνικής γλώσσας στη Γενέβη ... δημοσιεύθηκε στο βιβλίο TURCOGRAECIA , που εκδόθηκε στη Βασιλεία της Ελβετίας το 1584 ... σχεδόν 240 χρόνια πριν τη γέννηση του Ελληνικού Έθνους, το 1821, όπως θέλει να μας πείσει ο έγκριτος μισέλληνας καθηγητής κ. Βερέμης .

2 Μαρτη... Πρόταση προς όλους τους BLOGGERS

Εικόνα
απο galaxiako.blogspot.com Πρόταση προς όλους τους BLOGGERS Προτείνουμε: Στις 2 Μάρτη Τετάρτη από τις 3μ.μ. μέχρι τις 11μ.μ. να αναρτήσουμε όλα τα blog ανάρτηση με τον ίδιο τίτλο και το κάθε blog τις δικές του απόψεις ως περιεχόμενο. Ως τίτλο: Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ - ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ – ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙ ΖΟΥΜΕ ΤΟ Δ.Ν.Τ - ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ – ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ.

Επιχείρηση "El Dorado Canyon"

Εικόνα
Τις επόμενες ημέρες είναι πολύ πιθανόν ότι θα ξαναζήσουμε τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν την δραματική νύχτα της 15ης Απριλίου 1986, όταν η αμερικανική Αεροπορία βομβάρδισε με σφοδρότητα σε μία αιφνιδιαστική αεροπορική επιχείρηση την Λιβύη με αντικειμενικό στόχο την θανάτωση του Μουαμάρ Καντάφι. Ένα βομβαρδιστικό F-111F καταρρίφθηκε από πυρά ZSU-23-4 και το πλήρωμά του (Φερνάντο Ρίβα και Πωλ Λαρνς) σκοτώθηκαν. Ο Λίβυος ηγέτης γλύτωσε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή όταν κτύπησε το τηλέφωνό του και τον προειδοποίησε -΄οπως αποκαλύφθηκε αργότερα - ο μετέπειτα Ιταλός σοσιαλιστής πρωθυπουργός Μπετίνο Κράξι για την επίθεση των ΗΠΑ.

Για να φύγουν οι ληστοσυμμορίτες απαιτείται η πολιτική ενηλικίωση των Ελλήνων

Εικόνα
Τελικά, μετά από όλες αυτές τις εξελίξεις στην χώρα μας (που κάποιοι προσπαθούν να δωρίσουν), πρέπει να κατανοήσουμε πως είμαστε μόνοι. Μόνοι οι πολίτες απέναντι σε επιστημονικές μεθόδους άλωσης της ίδιας μας της ψυχής. Μόνοι μας, όλοι εμείς που γνωρίσαμε μία πατρίδα ως χώρα και όχι ως χώρο, στα χώματα της οποίας γελάσαμε, πονέσαμε, κλάψαμε, ερωτευτήκαμε…

«Μόνο με επέμβαση θα φύγει ο Καντάφι»

Εικόνα
« Αδημοσίευτες πληροφορίες » “Νωρίς την Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, κάλεσε τον συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι να φύγει τώρα, διότι έχει απωλέσει τον ‘νόμιμο κανόνα’, και «το μόνο μέσο παραμονής του στην εξουσία έχει απομείνει μόνον η χρήση βίας εναντίον του λαού του».

Ο ελληνικός καφές έχει αντιϋπερτασικές ιδιότητες

Εικόνα
Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής Ένα-δυο φλιτζανάκια ελληνικός καφές την ημέρα βελτιώνουν την υγεία της καρδιάς και αυξάνουν τη μακροζωία, σύμφωνα με μελέτη που ανακοινώθηκε στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας.

ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ

http://home.gethome.no/siamak. javid/etc/NewAirportSecurity. swf      (Περιηγηθείτε με τον ΚΕΡΣΟΡΑ )    

ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΚΟΡΟΊ΄ΔΕΨΕ ΚΑΙ ΣΥΧΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΟΡΟΊ΄ΔΕΥΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ,ΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΙ ΨΕΥΤΙΕΣ ΤΟΥ ΓΑΠ;

Εικόνα
      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σύμφωνα με πληροφορίες, που μεταδόθηκαν την Παρασκευή και επαναλήφθηκαν σήμερα, από τον τηλεοπτικό σταθμό “Mega”, αξιωματούχος του Δ.Ν.Τ.

HAARP: Ο μυστήριος πομπός μικροκυμάτων

Εικόνα
Το HAARP είναι ένας ισχυρός πομπός μικροκυμάτων στην Αλάσκα, ο οποίος μπορεί να κατευθύνει την ακτινοβολία του σε διάφορες περιοχές της Γης με ελεγχόμενη ανάκλαση των μικροκυμάτων του στην ιονόσφαιρα. Γιατί όμως κατασκευάστηκε; Μπορεί να ελέγξει τον ανθρώπινο νου η μήπως να δημιουργήσει καιρικά φαινόμενα;

Godex Gigas : Ένα βιβλίο μυστήριας προέλευσης.

Εικόνα
Το  Codex Gigas  ή όπως είναι γνωστό η Βiβλoς του Διαβόλου είναι το μεγαλύτερο σε μέγεθος βιβλίο απο την μεσαιωνική εποχή. Έχει ύψος 92 εκατοστά, πλάτος 50 εκατοστά και πάχος 22 εκατοστά. Αριθμεί 310 σελίδες φτιαγμένες μάλλον από μοσχαρίσιο δέρμα , εξαιρετικά ακριβό εκείνη την εποχή. Το βιβλίο δεν είναι σατανικού περιεχομένου αλλά...

Λιβύη: Η Δύση Οργανώνει Αμάχους

Εικόνα
‘ Εκατοντάδες στρατιωτικοί σύμβουλοι από ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία αποβιβάστηκαν στην Κυρηναϊκή χερσόνησο, στην ανατολική αποσχισθείσα λιβυκή επαρχία, σύμφωνα με αποκλειστικές στρατιωτικές μας πληροφορίες’ . Αυτή είναι η πρώτη στρατιωτική επέμβαση της Αμερικής και της Ευρώπης, στις διαδοχικές ανακατατάξεις που παρατηρήθηκαν στη Μέση Ανατολή,  μετά από την επανάσταση των γιασεμί, στις αρχές Ιανουαρίου στην Τυνησία.

Το πηγάδι … αποδείχτηκε βαθύ

Εικόνα
Ομολογώ ότι πάντα με μπέρδευαν οι μαθηματικοί γρίφοι. Να όμως που στη ζωή αποδεικνύονται χρήσιμοι. Γιατί την τεθλασμένη διαπραγματευτική γραμμή του Γιώργου Παπανδρέου, μόνο κάποιος καλά εκπαιδευμένος στη σπαζοκεφαλιά του βάτραχου, που γλύστρησε στο πηγάδι, μπορεί να την παρακολουθήσει.

Περιμένοντας πού θα «γείρει η πλάστιγγα»

Εικόνα
Του Δ.Π. ΔΗΜΑ Η κατάσταση στη Λιβύη παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις και είναι αδύνατον αυτή τη στιγμή να διακρίνει κανείς τις μακροπρόθεσμες συνέπειες από τις σημερινές εξελίξεις, στον περίγυρο της χώρας, αλλά και ευρύτερα στον αραβικό κόσμο.

Παραιτήθηκε ο Παπανδρέου από την ΜΚΟ «Saif al-Islam» του Καντάφι....

Εικόνα
ΤΟΝ ΓΥΡΟ του κόσμου έκαναν τα ονόματα των πολιτικών που κοσμούσαν τα διοικητικά συμβούλια Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ)  που είχαν ιδρύσει ο δικτάτορας της Λιβύης και των γιών του. Ανάμεσά τους και ο έλληνας πρωθυπουργός που όπως αποκάλυψε το Newpost ήταν μέλος σε ΜΚΟ του Μουαμάρ Καντάφι. Υπό το βάρος των αρνητικών σχολίων που δημοσιεύθηκαν ακόμη και σε διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία ένας ένας οι πολιτικοί άρχισαν να εγκαταλείπουν τον Καντάφι και τις ΜΚΟ του.

Υπάρχει λύση, αλλά ποιός θα τολμήσει;

Εικόνα
Αδιέξοδα; Ποιο είναι τα βασικό μας πρόβλημα;  Ακόμα και σε αυτό θα δυσκολευτούμε να συμφωνήσουμε. Αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε, γιατί ασυμφωνία σε «ποιο είναι το πρόβλημα» είναι πλέον θανάσιμο θέμα.

Οι πολιτισμικές αντιφάσεις της πολυπολιτισμικότητας

Εικόνα
Η υποστηριζόμενη από τη πολιτεία πολυπολιτισμικότητα στην Ευρώπη, έχει αποτύχει. Αυτό δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός David Cameron, ακολουθώντας το δρόμο που πρώτοι χάραξαν η Angela Merkel και ο Nicolas Sarkozy.

"Αφήστε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει!"

Εικόνα
Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση φαίνεται ότι έχει περιέλθει ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, που εμφανίζεται στους συνομιλητές του με «κομμένα τα φτερά» μετά από την τριήμερη περιοδεία του σε Βερολίνο και Ελσίνκι.

Τρόμος από τα χημικά όπλα του Καντάφι

Εικόνα
Ο κλοιός γύρω από τον Καντάφι σφίγγει ώρα με την ώρα. Όμως οι προειδοποιήσεις ότι ο Λίβυος ηγέτης δεν θα διστάσει... να πνίξει στο αίμα την χώρα πληθαίνουν. Μυστήριο με τα περιουσιακά του στοιχεία. Λίβυος πρώην υπουργός προειδοποίησε πως ο Μουάμαρ Καντάφι μπορεί να χρησιμοποιήσει βιολογικά και χημικά όπλα, καθώς χάνει τον έλεγχο μεγάλων τμημάτων της χώρας. Σε δηλώσεις του στο Αλ Τζαζίρα, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μουστάφα Αμπντελ Τζαλίλ τόνισε πως ο Καντάφι διαθέτει αυτά τα όπλα και δεν θα διστάσει να τα χρησιμοποιήσει εναντίον πολιτών.

Χαρτί και ασήμι για... πόσιμο νερό.

Εικόνα
Με το ασήμι να είναι γνωστό για τις αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες, επιστήμονες του Πανεπιστημίου McGill προχώρησαν στη χρήση ασημένιων νανοσωματιδίων για την κατασκευή συσκευής καθαρισμού του νερού σε καταστάσεις ανάγκης.

ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ ΛΙΘΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΑ

Εικόνα
Διαμάντι Το διαμάντι βοηθάει στη βελτίωση της εικόνας και της φήμης. Εμπνέει την καλοσύνη την πρακτικότητα, την υπομονή και την καλλιτεχνική δημιουργία και αφαιρεί τις κακές και τρομακτικές σκέψεις. Βελτιώνει τη οικονομική κατάσταση αυτού που το φοράει και τον βοηθάει να έχει ηρεμία πνεύματος. Το διαμάντι είναι περίφημο ορυκτό για την ισχυρή λάμψη του και την πολύ μεγάλη σκληρότητά του, με ιδιαίτερη διεθνή εμπορική αξία. Αδάμας κατά την ελληνική γλώσσα. Από το δαμάζω και το άλφα το στερητικό. Αυτό που δεν δαμάζεται δηλαδή εξ αιτίας της σκληρότητας του. Το διαμάντι χαράζει αλλά δεν χαράζεται. Εδώ και εκατοντάδες χρόνια το διαμάντι αποτελεί την πέτρα των ερωτευμένων. Δεμένα με χρυσό γίνονται ακριβά και μοναδικά κοσμήματα που στολίζουν κάθε γυναίκα. Η αξία ενός διαμαντιού επηρεάζεται από τα 4 C. Δηλαδή την κοπή του ( CUT) την καθαρότητα του ( CLARITY), το χρώμα του ( COLOUR), και τα καράτια του ( CARATS). Ακόμη και μια μικρή μεταβολή  από τα παραπάνω μπορεί να

«Οχι συμφωνίες υπό απειλή» – Ανοιχτή επιστολή 33 πρώην Πρέσβεων στον Πρωθυπουργό για τα Εθνικά και το Αιγαίο

Εικόνα
Σε ανοιχτή επιστολή τους, που απηύθυναν χθες προς τον πρωθυπουργό, 32 πρώην πρέσβεις της Ελλάδας και ο τέως προϊστάμενος Ειδικής Νομικής Υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών – μέλος της Επιτροπής Διεθνούς Δικαίου του ΟΗΕ, μεταξύ άλλων: Εκφράζουν ανησυχία μήπως η σημερινή οικονομική συγκυρία πλήξει τελικά τα εθνικά μας θέματα ανεπανόρθωτα, εν όλω ή εν μέρει.

Σαρκοζί προς Τουρκία:"Δεν οφελεί κανένα η είσοδός σας στην ΕΕ".

Εικόνα
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ Λίγες ώρες πριν φτάσει στην Άγκυρα, ο Νικολά Σαρκοζί προκάλεσε με τις δηλώσεις του τους Τούρκους και έστειλε και πάλι το μήνυμα της αντίθεσης του στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.

…μπορεί να μην χρειάζεται πάντα να ξέρουμε προς τα πού πηγαίνουμε, αλλά πρέπει να θυμόμαστε από πού ερχόμαστε…

Εικόνα
«Το έθνος αγωνίστηκε για την πίστη και την πατρίδα• με το σταυρό και το σπαθί απέκτησε την ελευθερία του. Οι μάρτυρες της ορθόδοξης πίστης και οι γενναίοι πρόμαχοι του εθνισμού είναι οι δίδυμοι αστέρες της ελληνικής ελευθερίας» Εν Αθήναις, 1η Σεπτεμβρίου 1869 Κ. Ν. ΣΑΘΑΣ Τα παραπάνω αποτελούν ένα απόσπασμα από την εισαγωγή του Κωνσταντίνου Σάθα στο έργο του «Τουρκοκρατούμενη Ελλάδα» που γράφτηκε στα μέσα του 19ου αιώνα.

Κάτι ΔΕΝ τρέχει στη Θράκη

Εικόνα
Εδώ και καιρό η κρατική πολιτική έναντι της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη εμφανίζει μία περίεργη στασιμότητα. Κάποια από τα εκκρεμή θέματα είναι τα ακόλουθα: Από το 2007 υπάρχει ένας νόμος για την επιλογή 240 ιεροδιδασκάλων που θα καλύψουν τις θρησκευτικές ανάγκες των Μουσουλμάνων της Θράκης.

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Εικόνα
Δημοκρατία: Ο αποτυχημένος Θεός Κάτι που λέγεται συχνά, στα πλαίσια της πολιτικής θεωρίας, είναι ότι οι λαοί έχουν τις κυβερνήσεις που θέλουν,  και που στην ουσία υπονοεί ότι τελικά έχουν τις κυβερνήσεις που τους αξίζουν. Αυτό το αξίωμα δεν έχει εφαρμογή μόνο στη δημοκρατία, όπου οι ηγεσίες βασίζονται στη συναίνεση του λαού, αλλά και σε άλλου είδους πολιτικά συστήματα. Μια μοναρχία, ή και μια δικτατορία, επίσης στηρίζονται στη συναίνεση των πολιτών τους. Όταν αυτή η συναίνεση πάψει να υπάρχει, οι λαοί έχουν αρκετά όπλα στα χέρια τους για να ξεφορτωθούν τις ηγεσίες που δεν επιθυμούν.

Ολίσθημα ΓΑΠ στη Θράκη

Εικόνα
Την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2011 ο Πρωθυπουργός της χώρας Ελλάδος, επισκέφθηκε την Δυτική Θράκη. Το πρωί της αυτής ημερομηνίας προσγειώθηκε με το super puma του, στην πόλη της Ξάνθης και στη συνέχεια οδικώς πήγε στο Πομακοχώρι Δημάριο όπου κι έβγαλε μια ομιλία 1378 λέξεων, τρία αυτούσια τμήματα της οποίας σας παραθέτω:

ΑΙΝΙΓΜΑ (Σάτυρα)

Γίδια πρόβατα φυλάει, όλη μέρα κελαηδάει, και πεντέμισι χρωστάει. ΤΙ  ΕΙΝΑΙ;

Tα 5 πιο παράξενα πειράματα που έχουν γίνει στον κόσμο

Εικόνα
Από το τραγικό τριπάκι με LSD του ελέφαντα Τάσκο μέχρι τη δοκιμή κρασιού που εξέθεσε ανεπανόρθωτα τους έμπειρους δοκιμαστές, ιδού μερικά από τα πιο παράξενα και εντυπωσιακά πειράματα που έχουν γίνει στον κόσμο.

Ο Γιώργος πηγαινοέρχεται - Φοβάται στην Ελλάδα ή βαρέθηκε;

Εικόνα
Τι τα θέλει τα ταξίδια ο Γιώργος και ταλαιπωρείται άδικα; Με άδεια χέρια γύρισε ο κ. Παπανδρέου και από τη Γερμανία. Η μόνη του διπλωματική… επιτυχία μέχρι σήμερα ήταν που υποθήκευσε τη χώρα με το μνημόνιο.

“Οι Έλληνες της Αλβανίας θα προβούν σε ανεξάρτητη απογραφή;»

Εικόνα
Τ ο ερώτημα της επικεφαλίδας είναι του σκοπιανού ‘Κανάλ  5’, το οποίο λαμβάνει μηνύματα για πιέσεις που δέχεται η αλβανική κυβέρνηση από  τους Αλβανούς, να αναβάλει την απογραφή του πληθυσμού της Αλβανίας, λόγω… εθνικών κινδύνων. Το δημοσίευμα έχει ως εξής:

Κάποιες πολύ περίεργες συμπτώσεις.

Φαίνονται τρελά και όμως είναι αληθινά. Η μοίρα επιφυλάσσει σε κάποιους περίεργα παιχνίδια. Ο Mark Twain, γνωστός Αμερικανός συγγραφέας, γεννήθηκε το 1835, την ίδια ημέρα που εμφανίστηκε και ο κομήτης το Halley. Πέθανε το 1910, και πάλι την ίδια ημέρα που ο κομήτης έκανε την επόμενή του εμφάνιση από τη Γη. Ο ίδιος είχε προβλέψει το θάνατό του ένα χρόνο νωρίτερα, λέγοντας «ήρθα στη Γη μαζί με τον κομήτη και περιμένω ότι θα χαθώ μαζί του».

ΑΟΖ: Λόγος και αντίλογος

Εικόνα
Εντός της εβδομάδας η κυπριακή κυβέρνηση προχωρά από κοινού με την αμερικανική εταιρεία Noble Energy στην προκήρυξη 35 διεθνών προσφορών για γεωτρήσεις στο λεγόμενο «οικόπεδο 12» της κυπριακής ΑΟΖ. Κάθε γεώτρηση θα στοιχίσει περίπου 65 εκ. ευρώ και η Λευκωσία αισιοδοξεί ότι οι γεωτρήσεις αυτές θα ξεκινήσουν τέλη του 2011, ή αρχές του 2012. Αν όλα πάνε κατ’ ευχήν, η Κύπρος ίσως συνδεθεί με το κοίτασμα και με αγωγό το 2016, ενώ θα έχει δυνατότητα εξαγωγής φυσικού αερίου το 2019. 

Η ζωή και το έργο ενός λυσσασμένου σκύλου

Εικόνα
Ο συνταγματάρχης Muammar Gaddafi ήταν ένα νέο πρόσωπο όταν το 1970, σε ηλικία 27 μόλις ετών, εμφανίσθηκε στη Σύνοδο των Αράβων στο Κάιρο. Είχε περάσει μόλις ένας χρόνος από το πετυχημένο πραξικόπημα του εναντίον του 80χρονου βασιλιά της Λιβύης Idriss.