Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Αύγουστος, 2011

Οι άριστοι και οι επίφοβοι στο κλαμπ του ΑΑΑ

Εικόνα
Αυστραλία: Με χαμηλό χρέος, ισχυρές τράπεζες και μια οικονομία που ευνοείται από τις εξαγωγές προς την Κίνα, η Αυστραλία δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο υποβάθμισης. Η αδυναμία της έγκειται στην ανατίμηση του εθνικού νομίσματος (αποτέλεσμα του ράλι των πρώτων υλών), που πλήττει την ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας της. Αυστρία: Το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας μπορεί να θεωρείται διαχειρίσιμο, όμως η έκθεση των τραπεζών της στις πιο επισφαλείς αγορές της Ευρώπης αποτελεί σαφώς ξεκάθαρη εστία κινδύνου. Σε μία πιθανή κλιμάκωση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, η αξιολόγηση ΑΑΑ της Αυστρίας δεν θα είναι ασφαλής.

Κωδικός: “Μαζέψτε καταθέσεις από τα … σεντούκια”

Εικόνα
Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί τα δίκτυα τραπεζών και τα τμήματα private banking για να συλλέξουν όσο το δυνατόν  υψηλότερες καταθέσεις εν μέσω αυγουστιάτικης ραστώνης, καθώς δειλά-δειλά οι καταθέτες ανοίγουν τα…σεντούκια τους ή επιστρέφουν στην Ελλάδα. Από την επομένη της συνόδου κορυφής της 21ης Ιουλίου και τις αποφάσεις για νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, έως την προηγούμενη Παρασκευή 5 Αυγούστου, σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day, είχαν επιστρέψει -συνολικά- στο τραπεζικό σύστημα  καταθέσεις ύψους 1,5 δισ. ευρώ. 

Η πραγματική εικόνα του τουρκικού στρατού

Εικόνα
    Με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του Τούρκου πρώην διπλωμάτη και νυν βουλευτή Ντενίζ Μπιολιούκμπασι, η ελληνική κοινή γνώμη ήλθε αντιμέτωπη με μια σκληρή πραγματικότητα που τείνει να δημιουργηθεί στο Αιγαίο, όπου η Τουρκία απειλώντας με πόλεμο προσπαθεί να τρομοκρατήσει την Ελλάδα.

ΟΙ Η.Π.Α. ΜΑΣ ΠΙΕΖΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΚΗΡΥΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΟΖ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ Η Ε.Ε. ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ!

Εικόνα
Μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να συμβεί αυτό. Οι «καλοί φίλοι» μας Αμερικανοί, μας πιέζουν να ανακηρύξουμε την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), που δεν το κάναμε μέχρι τώρα, για να μη στενοχωρήσουμε τους άλλους «καλούς φίλους» μας τους Τούρκους. Με τόσο «καλούς φίλους» τα αποτελέσματα τα ξέρουμε.

Ανακηρύσσουν de facto ΑΟΖ προς Τουρκία με θέσπιση "μέσης γραμμής"!

Εικόνα
Με νόμο η Ελλάδα ("τη προτροπή" των ΗΠΑ) προχωρά στην de facto ανακήρυξη για πρώτη φορά Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) σε όλο το μήκος της ηπειρωτικής και νησιωτικής αιγιαλίτιδας ζώνης της, ( πέρα από το Ιόνιο και τη Νότια Κρήτη που περιλαμβάνονταν στην πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τις εταιρείες για την διενέργεια ερευνών και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου) και σε όλες τις θαλάσσιες περιοχές της από τον Έβρο μέχρι την Μεγίστη (Καστελόριζο). Η νόμος θα ψηφιστεί αμέσως μόλις ανοίξει η Βουλή από το θερινό τμήμα.

Πίσω από την επίσκεψη στην Ιμβρο!

Εικόνα
Η είδηση έγινε γνωστή ξαφνικά, αργά το βράδυ της περασμένης Πέμπτης: ο Σταύρος Λαμπρινίδης θα επισκεφθεί την επομένη – Παρασκευή – την Ιμβρο. Πράγματι από χθες το πρωί ο Στ. Λαμπρινίδης είναι ο πρώτος έλληνας υπουργός Εξωτερικών που επισκέφθηκε το νησί.