Σαμαράς: Αστειότητες τα περί Επιτρόπου - Επιμένει στην διατήρηση μισθών και δώρων


Την οργή της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η γερμανική αξίωση για τον ορισμό Επιτρόπου Προϋπολογισμού στην Ελλάδα μέσω ενός...
 non paper που εστάλη από το Βερολίνο στους 17 υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης.
Mετά από συνεννόηση με τον Αντώνη Σαμαρά, ο Εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε στο BriefingNews πως «πρόκειται για αστειότητες» και ξεκαθάρισε ότι «σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να τεθεί τέτοιο ζήτημα».

Μετά την χθεσινή κρίσιμη σύσκεψη που είχε ο κ. Σαμαράς με τους στενούς του συνεργάτες και το οικονομικό επιτελείο της Ν.Δ, ο πρόεδρος του κόμματος θα προσέλθει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Λουκά Παπαδήμο επιμένοντας στην αποτροπή ενός νέου υφεσιακού κύκλου μέσα από την υιοθέτηση νέων περικοπών.

Κάθετη είναι η άρνηση του κ. Σαμαρά στην κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού αλλά και στην μείωση του κατώτατου μισθού. Ταυτόχρονα ο κ. Σαμαράς επιμένει στην προάσπιση των επικουρικών συντάξεων για τα χαμηλά εισοδήματα. «Εμείς έχουμε δεσμευτεί να αποκαταστήσουμε τις συντάξεις των 700 ευρώ που περικόπηκαν, δεν θα δεχθούμε σε καμία περίπτωση λοιπόν να στερηθούν και πάλι ένα μέρος του εισοδήματος τους οι χαμηλοσυνταξιούχοι,» έλεγαν πηγές της ΝΔ στοBriefingNews.

Ουσιαστικά η Ν.Δ θα συναινέσει σε περικοπές μόνο για τις περιπτώσεις επικουρικών συντάξεων που μαζί με την κύρια σύνταξη εξασφαλίζουν ένα εισόδημα 1200 - 1300 ευρώ και πάνω ενώ θα δώσει και το πράσινο φως για τις ενοποιήσεις ταμείων με στόχο να εξασφαλιστούν κονδύλια για τις συντάξεις από τον περιορισμό των λειτουργικών εξόδων των ταμείων.

Αντίθετος έχει εμφανιστεί ο πρόεδρος της Ν.Δ και με τις αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες εκτιμώντας ότι θα επιδρούσαν δραματικά στην ήδη χειμαζόμενη αγορά ακινήτων. Ο προβληματισμός που υπάρχει είναι έντονος καθώς διαπιστώνεται επιμονή της τρόικα σε υφεσιακά και αναποτελεσματικά μέτρα και όχι στην προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών και μέτρων ανάκαμψης που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό ώστε να βγει η Ελληνική οικονομία από την κρίση αντί να υποστεί έναν υφεσιακό σοκ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!