Σχέδιο διάσωσης των Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων από τη ΝΔ

Η ελάφρυνση από το χρέος, κοινώς «κούρεμα», είχε ανάλογες επιπτώσεις και στα αποθεματικά και των τριών ταμείων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία είχαν ενταχθεί στο Κοινό Κεφάλαιο της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) και είχαν επενδυθεί (απουσία των ταμείων) με βάσει του Ν.2469/1997.
Έτσι, σύμφωνα με έγκυρα στοιχεία τα σύνολα των αποθεματικών, που διέθεταν τα τρία ταμεία μέχρι της 09 Μαρτίου 2012 στην ΤτΕ ήταν :

- Στρατός Ξηράς  202909899 εκ. Ευρ.
- Πολεμική Αεροπορία  64894975   εκ. Ευρ.
- Πολεμικό Ναυτικό  118405740  εκ. Ευρ.
Την 12 Μαρτίoυ 2012, η ονομαστική αξία του ενεργητικού του Κοινού Κεφαλαίου που αντιστοιχούσε στα ταμεία των ΕΔ μετά και την ολοκλήρωση του προ-γράμματος αναδιάρθρωσης του Ελληνικού χρέους, ανερχότανε στα ποσά :
- Στρατός Ξηράς  112686724 εκ. Ευρ.
- Πολεμική Αεροπορία    37109967   εκ. Ευρ.
- Πολεμικό Ναυτικό  67709912  εκ. Ευρ.
Την 12 Μαρτίου 2012, η τρέχουσα αξία του ενεργητικού του Κοινού Κεφαλαίου που αντιστοιχούσε στα ταμεία των ΕΔ, ανερχότανε στα ποσά :
- Στρατός Ξηράς  60261494 εκ. Ευρ.
- Πολεμική Αεροπορία    19845307   εκ. Ευρ.
- Πολεμικό Ναυτικό    36209247  εκ. Ευρ.
Όπως διαπιστώνεται οι απώλειες των Ταμείων πλησιάζουν το 70% και είναι σημαντικές οι επιπτώσεις στις παροχές του προσωπικού των ΕΔ.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επέλεξε την επομένη της εθνικής εορτής να ενημερώσει την επιτροπή Εθνικής Άμυνας. Πέραν των εθνικών θεμάτων, καθώς και στην έμφαση που έδωσε όσον αφορά το αξιόμαχο των ΕΔ και τα αντίστοιχα προς τούτο προγράμματα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ισχυρή πολιτική βούληση ώστε να μη θιγούν οι μερισματούχοι των ταμείων των ΕΔ από τις απώλειες.
Η ανυπαρξία πολιτικής τα δύο προηγούμενα χρόνια ή ακόμη ακριβέστερα η πολιτική ξεπουλήματος της περιουσίας των ΕΔ από τους προκατόχους του κ. Μπεγλίτη και κ. Βενιζέλο, χωρίς κανένα αντίκρισμα για τα δοκιμαζόμενα και χρεοκοπημένα από τις πολιτικές και τις νομοθεσίες του ΠΑΣΟΚ ταμεία σε συνδυασμό με τις τελευταίες απώλειες (που και αυτές οφείλονται σε ΠΑΣΟκική νομοθεσία του 1997) δημιούργησαν οριακές καταστάσεις με κίνδυνο μεγάλων οικονομικών απωλειών των μερισματούχων της.
Ο κ. Σαμαράς έχει επανειλημμένως δεσμευτεί ότι αποτελεί πρώτη προτεραιότητα η εξυγίανση των ταμείων. Έχει πολύ καλό σχέδιο για να τα ενισχύσει και να αμβλύνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ταμεία και το προσωπικό των ΕΔ.
Η κατάρρευση των ταμείων είναι προφανές ότι θα επιφέρει σημαντικότερες απώλειες στους μερισματούχους από κάθε ειδικό μισθολόγιο στο οποίο διαβεβαίωσε ο υπουργός ότι δεν θα ενταχθούν. Η παροχή όμως αντισταθμιστικών στα ταμεία από την αξιοποίηση της τεράστιας περιουσίας που ανήκει στις ΕΔ (Ταμείο Εθνικής Άμυνας) αλλά και η σωστή εκμετάλλευσή της, χωρίς πιέσεις για επενδύσεις σε χρηματιστήρια και άλλες ζημιογόνες επενδύσεις, όπως έγινε κατά κόρον στο παρελθόν, καθώς και η διαυγής διαχείρισή τους θα εξασφαλίσει τη διάσωση και εξυγίανσή τους.
Και εάν θεωρήσουμε ότι τα διατιθέμενα στρατόπεδα για τους λαθρομετανάστες αφορά εθνικό σχεδιασμό, από τα στρατόπεδα που ανακοίνωσε ο υπουργός ότι θα διατεθούν για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, κάλλιστα δικαιούνται να έχουν μερίδιο και τα απαξιωμένα ταμεία των ΕΔ.
Εάν σε αυτά προστεθούν τα 57 αποδεσμευμένα προς το παρόν στρατόπεδα του Στρατού Ξηράς, ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, που διαπραγματεύεται την αξιοποίησή τους η διορισμένη από τον κ. Βενιζέλο επιτροπή και ουσιαστικά κάνει κυρίως πολιτική με τους ημέτερους δήμους παρά προωθεί τα συμφέροντα του Ταμείου, μπορούμε να πούμε ότι εξευρίσκονται λύσεις στήριξης των Ταμείων και του προσωπικού των ΕΔ αρκεί να υπάρξει η παραπάνω βούληση και σχέδιο.
Αντίστοιχα θα μπορούσαν να εξασφαλιστούν έσοδα από τα χρέη της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας προς την Πολεμική Αεροπορία (ΜΤΑ) για τη διαχείριση των αποπροσγειούμενων πολιτικών αεροσκαφών σε πολεμικά αεροδρόμια, καθώς και την προβλεπόμενη από το “Μνημόνιο 2″ πώληση των κρατικών αερολιμένων πολεμικών αεροδρομίων σε ιδιώτες, καθώς και ανάλογα διαφυγόντα κέρδη για το Πολεμικό Ναυτικό.
Όσον αφορά τους δήμους, είναι τέτοια η αποθράσυνση ορισμένων εξ αυτών που καλλιέργησε η πολιτική του ΠΑΣΟΚ, όσον αφορά την ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων με ξένα «κόλλυβα», “κοινωφελή” τα βαφτίζουν, ώστε πρόσφατα Δημοτική αρχή απαίτησε την απόλυτη διάθεση (και οριστική κατάργηση) μικρού αεροδρομίου για δημιουργία κέντρου χερσαίου μηχανοκίνητου αθλητισμού με την διαδικασία Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. Και όταν η ΠΑ τόλμησε να ζητήσει τη διερεύνηση του καθεστώτος της σύμπραξής της ως τρίτο μέλος, καθώς και της τροποποίησης της μελέτης ώστε να δύναται να χρησιμοποιηθεί το αεροδρόμιο, όποτε απαιτηθεί, ποιός είδε τον Θεό και δεν τον φοβήθηκε. Έτσι κάνει ο καθένας  πολιτική και επιχειρήσεις και γεμίζει τους λογαριασμούς του στις τράπεζες.
Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι οι ΕΔ, το αξιόμαχό τους και το υψηλό ηθικό του προσωπικού τους αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για τον κ. Σαμαρά και έτσι θα αντιμετωπισθούν. Πέρασε η εποχή όπου όλοι οι επιτήδειοι έβλεπαν τις ΕΔ ως τον σάκο του μποξ και ευκαιρία πλουτισμού.
Είναι βεβαίως σημαντικά τα προβλήματα που δημιούργησε η απραξία και η εγκληματική πολιτική που ακολουθήθηκε στις ΕΔ τα δύο τελευταία χρόνια σε συνδυασμό με τη δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση που περιήλθε η χώρα και θα απαιτηθεί αρκετή προσπάθεια για να επανέλθει το αξιόμαχο στο επιθυμητό επίπεδο. Είναι συγκλονιστικά τα στοιχεία που αναφέρονται σε πρόσφατη μελέτη του ΓΕΑ για τη «Διαθεσιμότητα Α/Φ, Όπλων, Μεταφορικών Μέσων και Επίγειου Εξοπλισμού» όσον αφορά την κατάσταση τους αλλά κυρίως όσον αφορά την ανυπαρξία οργάνωσης, σχεδιασμού και εκδήλωσης ενεργειών από τους εμπλεκόμενους φορείς. Είναι χαρακτηριστική η πρώτη αιτία που αναφέρεται για τη χαμηλή διαθεσιμότητα των αεροσκαφών F-16 στη σελίδα 5 της μελέτης « Δεν υφίσταται προγραμματισμός εντάξεων αεροσκαφών για συντήρηση σε εργοστασιακό φορέα το επόμενο 24μηνο».
Επιπλέον η καθήλωση αρμάτων, φρεγατών και αεροσκαφών μόνο από αναλώσιμα υλικά, μπαταρίες και καύσιμα είναι πλέον κοινό μυστικό για τα οποία διαβεβαίωσε ο κ. Υπουργός ότι θα δώσει λύσεις «ώστε και ο πλέον άπειρος πιλότος να πετάει μηνιαίως τις ώρες που απαιτείται». Βέβαια η πλέον αξιόπιστη λύση για εγγυημένα αποτελέσματα είναι αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία με τον κ. Σαμαρά στο τιμόνι της. Μόνο ηγέτης με αποδεδειγμένα υψηλά ιδανικά, ισχυρή πίστη και χαλύβδινη θέληση, όπως ο κ. Σαμαράς, μπορεί να βγάλει αυτή την κατάσταση από το τέλμα.
Ειδικός Συνεργάτηςhttp://www.antinews.gr/2012/03/30/153923

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!