Πλήρωναν για 14 χρόνια έναν δημόσιο υπάλληλο - φάντασμα!

Πλήρωναν για 14 χρόνια έναν δημόσιο υπάλληλο - φάντασμα! : Με «ιστορία νεοελληνικής τρέλας» μοιάζει η καταγγελία ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ή Γεωργίας κάποτε) κατέβαλλε επί 14 χρόνια μισθούς σε «υπάλληλο-φάντασμα», στον

Με «ιστορία νεοελληνικής τρέλας» μοιάζει η καταγγελία ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ή Γεωργίας κάποτε) κατέβαλλε επί 14 χρόνια μισθούς σε «υπάλληλο-φάντασμα», στον Ν. Φ. , ο οποίος δεν εμφανιζόταν καν στην υπηρεσία του!

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά δεν έχει εφαρμοσθεί μέχρι σήμερα η ομόφωνη απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για επιστροφή μισθών, ασφαλιστικών εισφορών και άλλων καταβολών από το 1996 μέχρι το 2010,  με παράλληλο καταλογισμό ευθυνών στον  «υπάλληλο – φάντασμα».  Την ίδια στιγμή μάλιστα το Δημόσιο κυνηγά κάθε ευρώ με το «ντουφέκι» και περικόπτει μισθούς και συντάξεις…



Στο ΝΣΚ είχε απευθυνθεί η  τότε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή, η οποία ζήτησε τη νομική διερεύνηση της υπόθεσης.


Την περίπτωση αποκάλυψε η εφημερίδα «Κόντρα»  ενώ ερώτηση για το  ίδιο θέμα κατέθεσε στη Βουλή, προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδη ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Κριτσωτάκης.


Η τότε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή απευθύνθηκε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (Ν.Σ.Κ.) για τη νομική διερεύνηση της υπόθεσης.

Το Ν.Σ.Κ. εξέδωσε ομόφωνη απόφαση – γνωμοδότηση, την υπ’ αρ. 134/2010, την οποία και παρέδωσε στην τότε Υπουργό κ. Κατερίνα Μπατζελή.

Με αυτήν ομόφωνα αποφάσισε ότι:

1) Η σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, που συνέδεε τον Ν.Φ. με το Ελληνικό Δημόσιο λύθηκε μετά την παρέλευση 15 ημερών από την ημερομηνία τοποθέτησης του στη Δ/νση Οικον. Ελέγχου και Επιθεώρησης που έλαβε χώρα στις 17-7-1996, ήτοι λύθηκε από 2-8-1996 , λόγω της μη εμφάνισης του και της έκτοτε συνειδητής αδικαιολόγητης συνεχούς απουσίας από την εργασία του, η οποία (απουσία), κρινόμενη αντικειμενικά, σύμφωνα με τις αρχές της καλής πίστης και των συναλλακτικών ηθών, συνιστά αναμφισβήτητα σιωπηρή εκ μέρους του καταγγελία της συμβάσεως εργασίας.

Συνεπώς η υποβληθείσα την 12-1-2010 «παραίτηση», ουδεμία έννομη συνέπεια παρήγαγε, αφού η σύμβασή του είχε ήδη προ πολλού καταγγελθεί σιωπηρά από τον ίδιο.

Το ΝΣΚ επισήμανε ότι η  Διοίκηση προς διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου, έπρεπε  να προβεί άμεσα σε: 

α) Να καταλογίσει σε βάρος του Ν. Φ.  κάθε ποσό που το Δημόσιο κατέβαλε για μισθούς και εν γένει απολαβές, για ασφαλιστικές εισφορές υπέρ αυτού και για κάθε άλλη αιτία, αφού προηγουμένως του κοινοποιήσει έγγραφη πρόσκληση, για παροχή εξηγήσεων και επιστροφή από αυτόν, μέσα σε εύλογο χρόνο,(που δεν θα υπερβαίνει το μήνα), των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών,

β) Να συντάξει και να υποβάλει άμεσα στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή μηνυτήρια αναφορά, με όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, προς άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου.

γ) Να διενεργήσει ΕΔΕ για τη διαπίστωση τυχόν πειθαρχικών  παραπτωμάτων και υπευθύνων υπαλλήλων του Υπουργείου, και εφόσον προκύψουν ευθύνες για την ζημία του Δημοσίου, να ασκηθούν πειθαρχικές διώξεις και να καταλογιστούν οι υπεύθυνοι υπάλληλοι εις ολόκληρο με τον λαβόντα, έκαστος όμως υπάλληλος για το μέρος της οφειλής για το οποίο ευθύνεται.

Σύμφωνα με την ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ όμως, τίποτα από αυτά δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα…http://www.madata.gr
Star.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!