Ερντογάν προς Μπερίσα: Στόχος μας 1 δις ευρώ επενδύσεις στην Αλβανία




«Ο Ερντογάν ζήτησε να στηρίξει η Αλβανία την ένταξη των  Σκοπίων»


Η πολυμερής συνεργασία μεταξύ της Τουρκίας και της Αλβανίας καλύφθηκε ευρέως στην κοινή συνέντευξη Τύπου του Αλβανού πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα και του Τούρκου ομολόγου του, Ερντογάν.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρωθυπουργού της Αλβανίας στην Τουρκία, μεταξύ των δύο κυβερνήσεων υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των Διπλωματικών Ακαδημιών.

Στη συνέχεια θα υπάρξει άλλη συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών και ο Τούρκος πρωθυπουργός υποστήριξε την προτεινόμενη TAP (μεταφορά φυσικού αερίου).

«Η Αλβανία παραμένει μία από τις λίγες χώρες που έχουν μείνει ανέγγιχτες από την οικονομική κρίση, όπως η Τουρκία. Έχουμε κάποια, μερικά, προβλήματα, αλλά είναι σημαντικό ότι η Αλβανία δεν έχει σοβαρά προβλήματα, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τον κόσμο. Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και επαίνεσε την Αλβανία που αποτελεί στρατηγικό σύμμαχο της Τουρκίας στα Βαλκάνια.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε ότι η αξία του εμπορίου μεταξύ των δύο χωρών ανέρχεται στα 400 εκατομμύρια δολάρια και πρόσθεσε ότι στόχος είναι να φθάσουν οι εμπορικές σχέσεις στο ποσό του 1 δις δολάρια.

Δεν παρέλειψε ο Ερντογάν να προτείνει  στη διάρκεια της συνομιλίας του με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας να υποστηρίξει  την ένταξη των Σκοπίων.

Αναφέρθηκε, ο Ερντογάν και στη στάση που κρατά η Τουρκία ως προς τη Συρία και ζήτησε την υποστήριξη της Αλβανίας.

Ο Σαλί Μπερίσα κάλεσε τον Τούρκο πρωθυπουργό στην επέτειο των 100 ετών της αλβανικής ανεξαρτησίας.
--

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!