ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

E-mail

Η πορεία του Κωνσταντίνου Γκιουλέκα
Ένα σύντομο βιογραφικό...
Ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Προέρχεται από εμπορική οικογένεια, γιος του Πέτρου και της Μαγδαληνής Παπαδοπούλου - Γκιουλέκα. Έχει έναν γιο τον Πέτρο – Γρηγόρη.

Αρχικά, αποκτά το πτυχίο της Νομικής και στη συνέχεια το πτυχίο των Πολιτικών Επιστημών και Δημοσίου Δικαίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στο Ποινικό Δίκαιο και υποψήφιος διδάκτορας στο Συνταγματικό Δίκαιο, στην έδρα της Πολιτικής Ιστορίας της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ως δικηγόρος ειδικεύτηκε στο Ποινικό Δίκαιο και σε θέματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας και άσκησε δικηγορία από το 1985  έως το Μάρτιο του 2004. Υπηρέτησε την ενεργό δημοσιογραφία για 27 χρόνια και ως μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ απασχολήθηκε σε μέσα και εφημερίδες όπως ΒΡΑΔΥΝΗ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,  ΤV 100,  FM 100.

vouligioulekasΕξελέγη πρώτος βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009, του Σεπτεμβρίου 2007 και του Μαρτίου 2004. Για πρώτη φορά πολιτεύθηκε στις εκλογές του Απριλίου 2000 και είχε εκλεγεί δεύτερος βουλευτής Α΄  Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ. Το φθινόπωρο του 2000 έχασε την έδρα του στο εκλογοδικείο (για κώλυμα που καταργήθηκε με την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001).

Επί κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Καραμανλή διετέλεσε Υφυπουργός Εσωτερικών, υπεύθυνος σε θέματα μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Μετά τις εσωκομματικές εκλογές του Νοεμβρίου 2009 και την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στη θέση του Προέδρου του κόμματος, διετέλεσε Γραμματέας Προγράμματος της ΝΔ, ως την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για τη Δημαρχία της Θεσσαλονίκης τον Ιούλιο του 2010.
Μετά το πέρας των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών του Νοεμβρίου 2010 συμμετέχει στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης με την παράταξη «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη».
Αρχές του 2011 ορίστηκε αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών στη ΝΔ και αναπληρωματικό μέλος της Πολιτικής Συνέλευσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).
neolaiaphotoΔιετέλεσε εκπρόσωπος της ΝΔ στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, υπήρξε Τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ καθώς και μέλος σε πολλές Κοινοβουλευτικές Επιτροπές.
Παράλληλα, υπήρξε Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας της Βουλής των Ελλήνων με το Κοινοβούλιο της Μεγάλης Βρετανίας, Γραμματέας της Ομάδας Φιλίας με το Κοινοβούλιο της Αλβανίας και Μέλος των Ομάδων Φιλίας της Βουλής των Ελλήνων με τα Εθνικά Κοινοβούλια των Η.Π.Α., Ιράν, Ισραήλ και Βουλγαρίας.
Είναι το τρίτο ιδρυτικό μέλος της Νεολαίας της Ν.Δ. στη Βόρειο Ελλάδα, μέλος της ΜΑΚΙ, μέλος της ΟΝΝΕΔ, μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ από το 1974. Υπήρξε, επίσης, ιδρυτικό μέλος των Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων (ΕΚΟ) Δικηγόρων και Πολιτιστικών Φορέων της Ν.Δ.

Είναι ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Με Αλληλεγγύη Ζούμε Ισότιμα – Μ.Α.Ζ.Ι.».

museum_photoΗ συλλογή του Κώστα Γκιουλέκα

Επί τριάντα χρόνια συλλέγει ντοκουμέντα και κειμήλια από τις περιόδους των εθνικών Αγώνων (1821, Μακεδονικός Αγώνας, Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912 - 1913, Μικρασιατική Εκστρατεία, Έπος 1940 – 1941 – Κατοχή).
Η συλλογή κυρίως, επικεντρώνεται στο Έπος του 1940 -'41. Το 2004 παρεχώρησε τη συλλογή του στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, με τίτλο « Έτσι Πολεμήσαμε 1940 – 41». Την έκθεση εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας τον Οκτώβριο του 2005.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!