Ξεκινά ο διαγωνισμός για την κατασκευή της 3ης γέφυρας στο Βόσπορο.

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

20 εταιρείες απ’ όλο τον κόσμο θα συμμετάσχουν  στον διαγωνισμό για την κατασκευή της 3ης γέφυρας στο Βόσπορο. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 20 Απριλίου και θα είναι αυτοχρηματοδοτούμενο. Το έργο περιλαμβάνει τη γέφυρα αλλά και τα 90 χιλιόμετρα αυτοκινητοδρόμου. Το κόστος αυτού  του έργου αναμένεται να είναι 2.5 δισεκατομμύρια δολάρια.
  Ο πρώτος διαγωνισμός είχε κριθεί άγονος καθώς στο έργο είχε περιληφθεί και η κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου του Βόρειου Μαρμαρά μήκους 414 χιλιομέτρων όπου οι εταιρείες δεν κατέθεσαν προσφορές. Έτσι το τουρκικό δημόσιο αποφάσισε την κατασκευή των 324 χιλιομέτρων με δημόσια δαπάνη και το έργο της γέφυρας θα κατασκευαστεί με αυτοχρηματοδότηση.  
  Για την κατασκευή της 3ης γέφυρας του στο Βόσπορο που θα είναι μήκους 1274 χιλιομέτρων στο διαγωνισμό θα συμμετάσχουν 8 τουρκικές εταιρείες, 2 ιταλικές και μια εταιρεία από τη Νότιο Κορέα.  
  Η πρώτη γέφυρα στο Βόσπορο κατασκευάστηκε το 1973 από βρετανική κατασκευαστική εταιρεία και η δεύτερη γέφυρα το 1988 απο ιαπωνική εταιρεία. Όμως στις δυο αυτές γέφυρες πολλές φορές επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο καθώς δεν είναι αρκετές για την κίνηση των οχημάτων σε μια πόλη όπου ζουν 14 εκατομμύρια άνθρωποι και ενώνει παράλληλα τη Δύση με την Ανατολή.http://www.onalert.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!