ΕΚΛΟΓΕΣ 6 ΜΑΪΟΥ





Έχω τους ίδιους προβληματισμούς με κάθε πολίτη στη Β' Αθήνας. Ζω στα όρια Πατησίων και Ν. Φιλαδέλφειας και μέχρι πρόσφατα ζούσα στον Αγ. Παντελεήμονα. Επέλεξα να προσφέρω τις υπηρεσίες μου ως γιατρός σε εργαζόμενους, σε εργαζόμενους σε δύσκολους χώρους, όπως είναι τα απορρίμματα, όπως είναι η κατασκευή πετρελαιαγωγού. Σε απλούς ανθρώπους. Ο κόσμος φωνάζει, δεν υπάρχουν γιατροί να τους γράψουν φάρμακα και αν τους βρουν δεν δίνουν τα φαρμακεία. Γιατί το Κράτος "ξέχασε να πληρώσει γιατρούς και φαρμακοποιούς"... Άλλοι φωνάζουν "δεν έχουμε να πληρώσουμε άλλα χαράτσια" και έχουν δίκιο, γιατί πλέον οι περισσότεροι δεν έχουμε να πληρώσουμε και αυτό είναι η πραγματικότητα.
Κάποιοι μας "έσωζαν" την Παρασκευή και "βόηθα Παναγία μου" την Δευτέρα. Και τώρα αυτοί οι κάποιοι ζητούν "συγνώμη" και ζητούν να ξαναπάρουν την ψήφο μας. Συγνώμη για το ΔΝΤ? συγνώμη για την ύφεση? συγνώμη για τους ανθρώπους που τους "ανάγκασαν" να ξενιτευτούν? συγνώμη για τα όνειρα μας που κλέψανε? για την αξιοπρέπειά που δεν έχουμε εξ αιτίας τους? για ποιό από όλα συγνώμη?
Εγώ θα τους απαντήσω "από τότε που ανακαλύψθηκε η συγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο".
Η Ελληνική Οικονομία έχει να αντιμετωπίσει μια βαθιά κρίση. Και η Ελληνική Κοινωνία μια κρίση θεσμών. Ξεχάσαμε τις λέξεις Πατρίδα, Οικογένεια, Ασφάλεια, Δικαιοσύνη, Αλληλεγγύη, Αλληλοβοήθεια. Και σταδιακά με τα χρόνια μπήκαν οι λέξεις κλαδικές, δώστα όλα Τσοβόλα, ΔΕΚΟ σε θέσεις ενός κάθονται τέσσερις…. Ξεχάσαμε την παραγωγική βάση του τόπου μας. Στο δημοτικό έμαθα ότι η Ελλάδα στηρίζεται στην Γεωργία, Αλιεία, Κτηνοτροφία, Τουρισμό. Κάποια χρόνια μετά δεν υπήρχε τίποτα εξ αυτών.
Τώρα ακούμε φωνές από τα παλιά "έξω από την ΕΕ" θυμίζουν το "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο". Με άλλους εκφραστές και με νεόκοπους εκφραστές αυτών των θέσεων. Ο Ζισκάρ Ντ' Εστέν έλεγε " Η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα είναι σαν ένα παιδί χωρίς πιστοποιητικό γέννησης" τονίζοντας τον σημαντικό ρόλο της χώρας μας εντός της ΕΕ. Της ΕΕ της αλληλεγγύης, αυτής της ΕΕ που οραματίστηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.
Ο Γκαίτε έγραψε
• Μένω εκστατικός μπροστά στο όραμα της Ελληνικής αρχαιότητας.»
• «Θέλω να δημιουργήσω μιάν Ελλάδα από τα μέσα μου.»

Η παράταξη της Ν.Δ πλέον ώριμη και υπεύθυνη, έχει αναγνωρίσει τα λάθη του παρελθόντος και δεν ζητά απλά ένα συγνώμη. Υπόσχεται να μην ξαναγίνουν τα ίδια. Δημιούργησε ένα πρόγραμμα με στόχους, ένα πρόγραμμα κοστολογημένο, ένα πρόγραμμα που θα έχει αποτελέσματα. Γιατί πλέον είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε το «ΕΜΕΙΣ» πάνω από το «ΕΓΩ». Να σηκώσουμε τα μανίκια και να εργασθούμε για το καλό όλων των Ελλήνων. Υπεύθυνα, με σχέδιο και με υλοποιήσιμους στόχους. Τα παθήματα έγιναν μαθήματα. Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΚΡΑ.
ΔΥΝΑΤΗ(ΟΙ) ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ

ΕΥΓΕΝΙΑ ΠΑΝΤΑΖΗ
ΙΑΤΡΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Β’ ΑΘΗΝΩΝ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!