«Συγχώνευση» των στρατών της Benelux

Οι Υπουργοί Άμυνας της Ολλανδίας, του Βελγίου και του Λουξεμβούργου, υπέγραψαν κοινή συμφωνία, η οποία ουσιαστικά οδηγεί στη συνένωση πολλών λειτουργιών των στρατών τους. Πρόκειται για μία απόφαση που οδηγεί σε κάθε περιστολή των αμυντικών δαπανών των χωρών αυτών, οι οποίες έχουν άριστη συνεργασία για πολλά χρόνια.
Όπως ανέφερε ο Ολλανδός ΥΕΘΑ, Χανς Χίλεν, οι τομείς στους οποίους θα υπάρξει συνεργασία είναι στις κοινές αμυντικές προμήθειες, στην εκπαίδευση, στη συντήρηση και αναβάθμιση. Η ουσία της συνεργασίας εμπεριέχεται στη δήλωσε του υπουργού ο οποίος είπε «Χωρίς να αποτάσσεσαι την ταυτότητά σου, μπορείς να επιτύχεις πολλά, πολλά περισσότερα».


Για αρχή, επίκειται άμεσα η έναρξη της εκπαίδευσης δύναμης αλεξιπτωτιστών, ενώ σχεδιάζεται η εκπαίδευση στις αεροπορικές δυνάμεις. Στον τομέα των προμηθειών, στο αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνει προμήθεια «έξυπνων» γιλέκων μάχης, στα οποία θα ενσωματώνονται GPS, ασύρματοι, παροχή ενέργειας, ενώ θα γίνει και κοινή προμήθεια αλεξίσφαιρων γιλέκων και σακιδίων. Όλα αυτά μαζί, θα αποτελέσουν μέρος του στρατιώτη του μέλλοντος.
Αντίστοιχες συνεργασίες, δήλωσε ο Χανς Χίλεν, θα υπάρξουν και με χώρες όπως η Νορβηγία, στο πλαίσιο του μαχητικού F-35, η Βρετανία και η Γερμανία. Τέτοιες συνεργασίες είναι συχνές μεταξύ ομάδων χωρών, όπως για παράδειγμα αυτή μεταξύ Σουηδίας και Νορβηγίας για την προμήθεια ελαφρών οχημάτων 4×4 (Συνεργασία Νορβηγίας και Σουηδίας για κοινές προμήθειες).http://www.defence-point.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!