Κεραυνοί Σαμαρά για τα «συμφέροντα» που θέλουν συγκυβέρνηση

Κεραυνοί  Σαμαρά για τα «συμφέροντα» που θέλουν συγκυβέρνηση
Μπαίνοντας στην τελική ευθεία  των εκλογών και μετά την παρουσίαση της κυβερνητικής πρότασης της ΝΔ για την Οικονομία , που θα γίνει την Κυριακή στο Ζάππειο, ο  Αντώνης Σαμαράς  έχει πάρει την απόφαση να μιλήσει ανοιχτά στον ελληνικό λαό  και να αποκαλύψει πλήρως τα σχέδια ποικιλώνυμων συμφερόντων που απεργάζονται σενάρια και προωθούν μια ανελέητη προπαγάνδα υπέρ της δήθεν αναγκαιότητας της συγκυβέρνησης.

Στις ομιλίες και στις περιοδείες του ,  κατά την διάρκεια των επόμενων ημερών και έως τις εκλογές, ο Πρόεδρος της ΝΔ σκοπεύει να μιλήσει έξω από τα δόντια  στους ψηφοφόρους για τα «συμφέροντα» που όπως ο ίδιος υποστηρίζει θέλουν συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ αλλά και για την ταύτιση του ΠΑΣΟΚ με τα συμφέροντα αυτά.


Κατ΄ αρχήν θα επισημάνει ότι το ΠΑΣΟΚ  επιδιώκει την συγκυβέρνηση για να διασωθεί το ίδιο. Για να αποτρέψει δηλαδή την δυνατότητα μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης της ΝΔ να ερευνήσει πλήρως τις ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης και κυρίως τις ευθύνες του Γ. Παπανδρέου και του Γ. Παπακωνσταντίνου για το πως φθάσαμε στο Μνημόνιο.

Ευθύνες που κατά την Νδ αγγίζουν και την σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αφού ο Ε. Βενιζέλος ως νομικός ήταν από τους βασικούς συντάκτες του Μνημονίου και ως υπουργός Οικονομικών ήταν ο άνθρωπος που συνέχισε να υλοποιεί  την πολιτική Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου.


Αναδεικνύοντας την ταύτιση του ΠΑΣΟΚ με τα συμφέροντα που ο ίδιος βλέπει να δρούν πίσω από την προσπάθεια προώθησης της ιδέας της συγκυβέρνησης στους Έλληνες πολίτες , θα μιλήσει για οικονομικά συμφέροντα αλλά και συντεχνίες που στην πραγματικότητα δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα στην Ελλάδα για να διατηρήσουν τις προνομιακές τους σχέσεις με το κράτος και να διασφαλίσουν τα κεκτημένα τους.

Πρόκειται σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΝΔ για την παρασιτική και κρατικοδίαιτη οικονομία  που έχει φέρει τα δημόσια οικονομικά στην σημερινή κατάσταση. Μάλιστα ο κ. Σαμαράς είναι αποφασισμένος να πει  ότι τα συμφέροντα αυτά θέλουν να χρησιμοποιήσουν ως ασπίδα το ΠΑΣΟΚ και γι΄αυτό πιέζουν για την συμμετοχή του με κάθε τρόπο στην κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές.

Συμφέροντα που θέλουν μια ανίσχυρη και εξαρτώμενη, από το ΠΑΣΟΚ, κυβέρνηση, βλέπουν στην ΝΔ και εκτός συνόρων. Εκτιμούν ότι οι  δανειστές, οι εταίροι και ιδιαιτέρως ορισμένοι συγκεκριμένοι κύκλοι σε Ευρώπη και ΗΠΑ επιθυμούν να έχουν την δυνατότητα άσκησης πίεσης στην κυβέρνηση που θα προκύψει στις 7 Μαΐου και γι΄ αυτό επιδιώκουν με κάθε μέσο να κοπεί η αυτοδυναμία της ΝΔ.

Έτσι ο κ. Σαμαράς αναμένεται να εξηγήσει προς τους πολίτες ότι οι τρείς παραπάνω περιπτώσεις συμφερόντων, εντός ΠΑΣΟΚ, εντός Ελλάδος και εκτός Ελλάδος, επιθυμούν μια αδύναμη και ελεγχόμενη κυβέρνηση αλλά θα διαμηνύσει πως ο ίδιος δεν είναι διατεθειμένος να τους κάνει το χατίρι ενώ θα ζητήσει από τους πολίτες να δώσουν ισχυρή απάντηση στην κάλπη σε αυτά τα συμφέροντα.

Από τα πυρά του δεν θα γλιτώσουν ούτε ο ΛΑΟΣ, οι Ανεξάρτητοι  Έλληνες και το ΔΗΣΥ καθώς η ηγεσία της ΝΔ εκτιμά ότι έχουν μοναδικό στόχο να της κόψουν την αυτοδυναμία  και πως με αυτήν τους την τακτική κλείνουν το μάτι στη διαπλοκή και δίνουν σανίδα σωτηρίας στο ΠΑΣΟΚ.http://briefingnews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!